2024. május 18., szombat

A Pacséri Gyógyfürdőt rendezték

A Föld napja körül munkaakció keretében takarították, szépítették a Pacséri Gyógyfürdőt, a helyi közösség koordinálásával évről évre megrendezett megmozdulásban ezúttal közel százan vettek részt, civil szervezetek, sportegyesületek, magánszemélyek – tudtuk meg Szabolcski Szabolcs tanácselnöktől.

– Falunk gyógyfürdője nemcsak a gyógyulni és a kikapcsolódni vágyóknak jelent sokat, de Pacsér életében és megmaradása szempontjából is fontos kapaszkodó, ezért is érezzük közös ügyünknek a sikeres működését és a sorsát. A szabadtéri tó medrében egy-egy nyári idény végére felgyülemlik az apró kavics, ezt a problémát igyekszünk évről évre úgy kezelni, hogy a meder aljából felhordjuk a partra a sódert. Szerencsére ezúttal volt gépesített segítségünk is. A jelenlevők átfestették a fapadokat, az asztalokat, a nyugágyak új színt kaptak. Köszönettel tartozunk a Pacséri Nyugdíjas-egyesület tagságának, a művelődési egyesületnek, a Szilágyi Gábor Amatőr Képzőművészeti Csoportnak, a helyi horgászokat tömörítő egyesületnek és a szomszédos falu pacséri gyerekeket és ifjakat is tömörítő amerikaifoci-csapatának. Emellett bekapcsolódtak olyan magánszemélyek is, akik csak értesültek az akcióról, és eljöttek a gyermekeikkel – tudtuk meg a tanácselnöktől, aki hozzátette, hogy a résztvevőket frissítővel és lángossal vendégelte meg a helyi közösség.

A hétvégi akcióval egy időben a helyi közösség és a gyógyfürdő alkalmazottai megkezdték még a nyári idegenforgalmi idény előtt a komplexum éves karbantartási munkálatait. Erre az időre a Pacséri Gyógyfürdő zárva tart a vendégek előtt.

Nyitókép: Komáromi Gizella felvétele