2024. április 20., szombat
TOPOLYA

További 4 millió dinár az energiahatékonysági pályázatra

Az energiahatékonysági pályázat keretében Topolya községben február elején 113 szerződést írt alá Szatmári Adrián polgármester a pályázókkal, illetve a kivitelező cégekkel.

A pályázati eljárás lefolytatása során olyan háztartások is jelentkeztek, amelyek a nyilvános felhívás valamennyi feltételét teljesítették, viszont a szabályzat előírja, hogy a támogatásokat a pályázatok benyújtásának sorrendjében ítélik oda, és az energiahatékonysági intézkedések társfinanszírozására tervezett 20 millió dináros keretösszeg kimerülése miatt nem volt lehetőség további pályázatok támogatására.

Emiatt Topolya önkormányzata úgy döntött, hogy további 2 millió dinárt irányoz elő, valamint a Bányászati és Energiaügyi Minisztériumtól is ugyanennyi támogatást igényelt annak érdekében, hogy mindenki, aki hiánytalan pályázatot nyújtott be, támogatásban részesülhessen. A kérvényt pozitívan bírálta el a minisztérium, ennek köszönhetően 4 millió dinárral bővült a nyilvános felhívás keretösszege, így további 15 lakóépület válhat energiahatékonyabbá – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott önkormányzati közleményben.

Nyitókép: Február elején 113 szerződést írtak alá (Tóth Péter archív felvétele)