2024. június 14., péntek
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Önerőből sikeresen

A szabadkai G-dent fogászati rendelő, fogászati laboratórium 2002-ben családi vállalkozásként alakult meg, és most is sikeresen működik. Tegnap a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői is ellátogattak a cégbe. Újságírói kérdésre Bacslia Gusztáv cégvezető mutatta be a vállalkozást, amelynek ma 12 alkalmazottja van.
– A vállalkozás kezdetekor több mint 20 éves tapasztalatom volt. Dolgoztam Németországban és Magyarországon, az ott szerzett tapasztalatokat vettem át. Jelenleg az esztétikai fogászatra van a legnagyobb igény, de ezen kívül sokat dolgozunk idősebb páciensekkel, akiknek teljes fogpótlást kell végeznünk, és őket is nagyon szeretjük, mert nagyon hálásak – mondta Bacslia Gusztáv.
Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke, a párt szabadkai listavezetője a médiának adott nyilatkozatában a vállalkozásoknak nyújtott támogatásokról is szót ejtett.
– A G-dent minden tiszteletet megérdemel, mivel önerőből innovatív tevékenységet végez, és ez Szabadka hírnevét öregbíti, ugyanis nemcsak a szabadkai fogorvosok a megrendelőik, hanem egész Szerbiából dolgoztatnak velük. Önerőből érték el mindezt, de a vállalkozások előtt különböző lehetőségek állnak nyitva: a Prosperitati Alapítványnak köszönhetően az elmúlt 8 évben 150 millió eurónyi támogatás érkezett csak Szabadkára. Ha valakinek van egy jó ötlete, és ezt kitűnően meg tudja valósítani, akkor a támogatásokkal erre még rá lehet segíteni – fogalmazott Pásztor Bálint.

Nyitókép: Benedek Miklós felvétele