2024. április 12., péntek

Visszaélések a nyugdíjbiztosítóban: a feltárót eltávolították, majd visszahelyezték munkahelyére

A szabadkai Felső Bíróság elrendelte, hogy a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap (PIO) szabadkai kirendeltsége ideiglenes intézkedésként helyezze vissza a visszaélést feltáró Saša Jovanovićot a korábbi vezetői pozíciójába – adta hírül a 021.rs a Pištaljka portálra hivatkozva.

Itt ugyanis részletesen foglalkoztak az említett kirendeltségben dolgozó személy ügyével: Jovanovićot nyolc hónappal ezelőtt távolították el a munkahelyi beosztásából. Rámutatott ugyanis arra, hogy a nyugdíjbiztosító szabadkai kirendeltségének igazgatóját, Neda Tešovićot hamisított szakmai képzési dokumentumok alapján alkalmazták, és ebben segített neki Snežana Marić volt igazgató. Jovanović arról is beszámolt, hogy Snežana Marić volt igazgatónő több mint egymillió dinárral károsította meg a biztosító költségvetését.

A bíróság azonban a legutóbbi tárgyaláson elfogadta a Saša Jovanovićot képviselő ügyvéd fellebbezését. A szabadkai kirendeltség pedig ezt a bírósági döntést gyakorlatilag annak kihirdetése után azonnal végrehajtotta. Így Jovanovićot visszahelyezték a pénzügyi és általános ügyekért felelős vezetői pozícióra. Addig marad ezen a pozíción, amíg az általa kezdeményezett eljárás továbbra is megvédi őt a munkáltató megtorlásától, aki a visszaélés bejelentése után elbocsátotta – számolnak be a visszaélést feltáró személy esetéről a Pištaljka portálon.

Nyitókép: (Illusztráció: pixabay.com)