2024. április 18., csütörtök

Máté Péter, Elton John, hegedű, cimbalom

Zsiga Pál és Kurina Michael ad koncertet hétfőn a szabadkai Városházán

Hétfőn 19 órától, a Városháza dísztermében, populáris szerzeményekkel lép fel Zsiga Pál és Kurina Michael hegedű és cimbalom duó. Jegyek 600 dinárért válthatók a Blaha Lujza cukrászdában, valamint a helyszínen, a koncert előtt. A rendezvényről Zsiga Pált kérdeztük.
– Egy igazán izgalmas programmal készülünk. Frank Sinatra, Máté Péter, Elton John, Sting, Abba, Dalida és még sok más világhírű előadó dalaival, amelyeket a közönség hegedűn és cimbalmon hallhat majd. Úgy gondolom, hogy egy olyan dallistát állítottunk össze, ami tényleg mindenkinek való, hiszen minden korosztálynak szeretnénk kedveskedni. A február a szerelem hónapja, enyhe az időjárás, lassan már ébredezik a természet is, úgyhogy arra gondoltunk, szép és ismert melódiákkal lepjük meg a zenekedvelőket. Izgatottan készülünk a koncertre és várjuk a közönség reakcióját.
Kurina Michaellel novemberben kezdtünk el együttműködni, de mindez régi barátságból fakad, szinte együtt nőttünk fel. A programunk egyre csak bővül, az elmúlt néhány hónapban több településen is felléptünk, Szabadkán, Topolyán, Zomborban és Adán is. Nagyon szeretném, ha ez az együttműködés még sokáig tartana. A célunk feléleszteni, felélénkíteni a hegedű és cimbalom kombinációját, visszahozni ezt a köztudatba, ami mondhatni a küldetésünk is. A negyvenes-ötvenes évektől a nyolcvanas évek végéig, itt Szabadkán is az éttermekben lehetett hallani e két hangszert, a világ legtermészetesebb dolga volt, kultúránk zenei gyöngyszeme, azután pedig mintha kitörölték volna. Most már kuriózumnak számít. Márpedig ez a két hangszer együtt nagyon szépen és varázslatosan tud megszólaltatni szinte minden szerzeményt. Ezt szeretnénk visszaadni az embereknek, megismertetni a mai fiatalokkal – mondta a lapunknak Zsiga Pál.

Nyitókép: Zsiga Pál / Lukács Melinda felvétele