2024. április 20., szombat

Lezárták a Lošinj utcát

Jelentősen megnövekedett a forgalom a központban

Szerdán lezárták a forgalom elől a Lošinj utcában, a Pionir édességgyárnál lévő aluljárót és környékét, beleértve a Balkán utcának egy szakaszát is.
A Belgrád–Budapest-vasútvonal rekonstrukciója során Szabadka város területén is számos, a helyi infrastruktúrát érintő beruházás valósult, illetve valósul meg. Több alul-, illetve felüljáró létesül, illetve újul meg, ugyanakkor teljesen új utakat is kialakítanak. Tavaly nyáron nyílt meg a Bajnát utcai aluljáró, amit egy kerülőúttal összekötöttek a Lošinj utcával, valamint a Zentai úttal is. Ezzel egy igen fontos kerülőút jött létre, ami lehetővé teszi, hogy a jövőben a kamionos forgalom elkerülje a település központját. Az útnak azonban jelenleg gyakorlatilag nincs funkciója, mivel a Lošinj utca lezárása miatt az autósok innen nem tudják a Mágneses mezők és ezzel együtt a város keleti része felé folytatni az útjukat.
A Lošinj utcának a Mágneses mezők utca és az említett új út közötti szakaszát január nyolcadikán zárták le a forgalom elől, és ekkortól kezdve komoly munkák folynak a területen, jelenleg is hatalmas csövek várnak arra, hogy a földbe kerüljenek. Szerda óta viszont az utcának az aluljáró körüli szakaszát sem használhatják az autósok. Tegnap, annak ellenére hogy munkaszüneti nap volt, több munkagép is dolgozott az aluljáró környékén, ahol ottjártunkkor a korábbi aszfaltot törték fel. A Zentai utcáról még ráfordulhatunk a Lošinj utcára, de csupán az utca elején lévő ipari létesítmény udvarába, és az ott lévő kis számú lakóházhoz mehetünk. Ugyanez igaz a Balkán utca esetében is, amelybe a Vjekoslav Karas utca felől még behajthatunk, de az utcában lévő családi házak egy része csak gyalogosan közelíthető meg. A lezárás a hivatalos közlemény szerint június 12-éig tart.
Az új lezárások miatt a decemberben megnyitott Makszim Gorkij utcai aluljáró forgalma jelentősen megnövekedett, és itt rendszeresen sorok alakulnak ki.

Nyitókép: A Pionir melletti aluljárót is az alapoktól építik újjá / Molnár Edvárd felvétele