2024. július 20., szombat

Lóci is játszott a város főterén

A hétvégén tartották meg az Óbecse éjjel elnevezésű rendezvényt

Pénteken és szombaton tartották meg az Óbecse éjjel elnevezésű zenei rendezvényt a város központjában található Felszabadulás téren. A kétnapos esemény első napján 21:30-kor a Kiki Lesendrić & Piloti formáció lépett fel, őket 23:30 órai kezdettel a Funky Đir – Music by Dino Dvornik követte. A koncertek előtt 20:30-tól az óbecsei Maršali együttes alapozta meg a jó hangulatot. A zenei program szombaton este is folytatódott: 23 órakor lépett színpadra a Lexington, előtte 21:15-kor a Dejan Petrović Big Band, 20 órától pedig a magyarországi Lóci játszik zenekar szórakoztatta a közönséget.

– Pont az előbb számoltam össze, mostmár több mint tízszer játszottam Óbecsén különféle rendezvényeken, rengeteg legendás helyen sikerült megfordulnom. Nagyon örülök annak, hogy ide visszatérhetek, és hogy ilyen gyakran hívnak. Mivel nem vagyunk olyan sokan vajdasági származásúak, akik Magyarországon ismertek lettek, ezért mindig érzek egy külön szeretetet az ölelésben is, meghát a pálinkának az erejében is. Egy szűk, bulis repertoárral készültünk. A Lóci játszikban sokféle műfaj megfordul, most a balladarészt kihagytuk, és igyekszünk bemelegíteni, megmozgatni a testrészeket – fogalmazott Csorba Lóránt, a Lóci játszik zenekar frontembere, aki maga is óbecsei származású.
 


 

Kézműves sörök utcája is várta az érdeklődőket (Fotó: Kancsár Izabella)

Kézműves sörök utcája is várta az érdeklődőket (Fotó: Kancsár Izabella)

A nemcsak a helyiek számára népszerű eseményt hetedik alkalommal szervezték meg a helyi önkormányzat és vállalkozók támogatásának köszönhetően. A koncertek mellett színes gyermekprogramok és kézműves sörök utcája is várta az érdeklődőket.

– Az évek folyamán folyamatosan bővült a rendezvény, és arra törekedtünk, hogy megőrizzük a színvonalát. Az idén különösen büszkék vagyunk arra, hogy híres fellépőket sikerült elhívnunk. A kétnapos eseményen számos programmal készültük a kicsik és nagyok számára egyaránt. A programot most is látványos tűzijáték zárja majd – nyilatkozta Tufegdžić Dávid, a községi tanács sporttal, ifjúsággal és idegenforgalommal megbízott tagja.

Az Óbecse éjjelt 2017-ben szervezték meg először a városi tér felújításának befejezése, vagyis az új tér ünnepélyes átadása alkalmából. A koronavírus-járvány ideje alatt a rendezvényt egészségvédelmi és biztonsági okokból csak jelképesen tartották meg, a többi évben azonban minden alkalommal közismert zenészek és művészek léptek a város szívében felállított színpadra.

Nyitókép: A Lóci játszik zenekar szombaton este koncertezett (Fotó: Kancsár Izabella)