2024. június 21., péntek

Javuló közlekedésbiztonság

Épül a Bácsföldvár és Gyöngysziget közötti gyalog- és kerékpárút

Épül a Bácsföldvárt a Gyöngyszigettel összekötő, mintegy 1400 méter hosszú gyalog- és kerékpárút. A munkálatokat február közepén kezdték meg, és hamarosan megkezdik az útszakasz aszfaltozását. A Tartományi Energetikai, Építkezési és Közlekedési Titkárság 42,6 millió dinárt, Óbecse község önkormányzata pedig 15,2 millió dinárt biztosított a projekt megvalósításához.

– A gyalog- és kerékpárútnak köszönhetően javulni fog a közlekedésbiztonság ezen a szakaszon. Ez egyúttal turisztikai és rekreációs infrastruktúrába való befektetés is, amellyel szem előtt tartjuk a Gyöngysziget melletti Holt-Tisza Természetvédelmi Park jelentőségét. Mindannyian tudjuk, hogy milyen sok közlekedési baleset történt ezen az útszakaszon. A bácsföldváriak a Polgárok igénye szerinti költségvetés – a te véleményed is számít! elnevezésű akció keretében az egyik legfontosabb beruházásként ennek a projektnek a megvalósítását emelték ki – közölte dr. Vuk Radojević, Óbecse község polgármestere.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy 2016-ban rekonstruálták a Bácsföldvár és a Gyöngysziget közötti utat, valamint két éve leaszfaltozták a Holt-Tisza melletti víkendházaknál lévő utak egy részét, a másik részét pedig hamarosan szintén felújítják.

– Ha ehhez hozzátesszük még azt a tényt, hogy a tartományi kormány támogatásával újjáépítettük a rendkívül rossz állapotban lévő hidat a Gyöngyszigeten, amelybe több mint 100 ezer eurót fektettünk be, akkor arra a következtetésre jutunk, hogy jelentős beruházások valósultak meg, amelyek jelzik az önkormányzat felelősségét, amely tiszteletben tartja a polgárok igényeit és javaslatait – mondta Óbecse község polgármestere.

Óbecse község területén is folyamatosan növekszik a közlekedésben naponta részt vevő biciklik, motorkerékpárok és más járművek száma, ugyanakkor nincsenek kerékpárutak, melyek szavatolnák a két keréken közlekedők biztonságát, és helyenként a gyalogosok is a közlekedés legsérülékenyebb résztvevőinek csoportjába tartoznak. A gyalog- és kerékpárút építési munkálatait várhatóan május 12-éig befejezik.

Nyitókép: Épül a Bácsföldvár és Gyöngysziget közötti gyalog- és kerékpárút (Fotó: Kancsár Izabella)