2024. április 20., szombat

Versmondók, figyelem!

Költészetnapi szavalóverseny Óbecsén

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör és a Perem Magyar Színházi Egyesület az idén is megszervezi a költészetnapi szavalóversenyt. A megmérettetésre a község általános iskolásai jelentkezhetnek. 

– A szavalóversenyre kedden, április 9-én 15 órai kezdettel kerül sor a Petőfi-kultúrkörben. A versmondók egy szavalattal nevezhetnek be a pályázatra, kizárólag magyar költő versével, amellyel másik versenyen nem lettek díjazva. Négy kategóriában lehet indulni, I. és II. osztályosok, III. és IV. osztályosok, V. és VI. osztályosok, illetve VII. és VIII. osztályosok. A pályázatra minden iskola több versenyzőt küldhet kategóriánként – mondta Ricz Kasziba Beáta, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör programszervezője, és azt is hozzátette, hogy a verseny nagyon népszerű az iskolások körében. 

– Tavaly 136 szavaló jelentkezett be a megmérettetésre. Az idén is sok versmondót várunk, és ugyancsak két helyszínen bonyolítjuk le a versenyt. A szavalóversenyre április 5-éig lehet jelentkezni – tette hozzá a szervező. A benevezéseket (név, osztály, iskola, felkészítő, vers írója és címe) mindennap a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben lehet leadni, vagy a kultúrkör címére lehet postázni (Nikola Tesla 38, Pf: 51), illetve a psmk@stcable.net e-mail-címre lehet küldeni.

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően valósul meg.