2024. április 20., szombat

Ahol a tanulók megbecsülik a különbözőségeket

A legmagasabb minősítést kapta az Óbecsei Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola

A Külső Értékelő Bizottság döntésének értelmében, amelynek tagjai tavaly decemberben ellátogattak az Óbecsei Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolába, négyes, vagyis a legmagasabb minősítést adták ennek az oktatási intézménynek. A bizottság jelentésében egyebek mellett az áll, hogy az iskola ösztönzi a tanulók személyes, szakmai és társadalmi fejlődését, jó interperszonális kapcsolatokat alakít ki, elismeri és népszerűsíti a diákok és a tanárok eredményeit, és az is, hogy irigylésre méltó színvonalon folyik a tanítás. Az Óbecsei Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolát olyan oktatási intézménynek jellemzik, ahol zéró a tolerancia az erőszakkal szemben, és ahol a tanulók megbecsülik a különbözőségeket. Az iskolának jelenleg 431 diákja van.

– A négyes minősítést 2014-ben is megkaptuk. A mostani minőségértékelő szabályzat jelentősen megnövelte a kritériumokat. Iskolánkat olyan központnak ismerték el, amelyikben tiszteletben tartják a diákok személyiségét, ahol a tanulók jól érzik magukat, emellett innovációs központként is elismertek bennünket. A bizottság tagjai el voltak ragadtatva a tanórák színvonalával. A jelentésben hangsúlyozzák, hogy iskolánk nemcsak az innováció központjává nőtte ki magát, hanem a vállalkozói szellem fejlesztésének, továbbá a diákok teljes körű szociális és személyes fejlesztésének központjává is. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a szülőknek, a tanároknak és a szociális partnereinknek hozzájárulásukért sikerünkhöz  – fogalmazott Gordana Kovačev, az Óbecsei Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola igazgatónője.

Gyakorlati óra a kereskedelmi szaktanteremben (Galgó Ferenci Andrea felvétele)

Gyakorlati óra a kereskedelmi szaktanteremben (Galgó Ferenci Andrea felvétele)

A beiratkozási terv szerint 168 tanulói kezdheti meg itt tanulmányait a 2024–2025-ös tanévben. A leendő elsősök négy négyéves szak közül választhatnak, ezek a pénzügyi-számviteli technikus szerb és magyar nyelven, közgazdasági technikus szerb nyelven, valamint idegenforgalmi technikusi szak, szintén szerb nyelven. A hároméves szakok esetében szakácsokat és kereskedőket képeznek szerb nyelven, továbbá  cukrász-kereskedőket magyar nyelven.

Az Óbecsei Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola új honlappal büszkélkedhet, a szülők és a diákok ott megtalálnak a beiratkozással és a szakokkal kapcsolatos minden információt.

Nyitókép: Az Óbecsei Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolában színvonalas az oktatás (Galgó Ferenci Andrea felvétele)