2024. május 26., vasárnap
ÓBECSEI NÉPKÖNYVTÁR

…én is egy sugár vagyok

Jövő szerdán, január 18-án 17 órai kezdettel ünnepi műsort tartanak az óbecsei Népkönyvtárban a magyar kultúra napja alkalmából. Fenyvesi Szilvia, az óbecsei Népkönyvtár munkatársa elmondta, hogy az intézményben már évek óta hagyományosan ez az évnyitó ünnepség, ugyanis ez az első hivatalos rendezvény minden évben.

– Nagyon fontosnak tartjuk a kultúránk ápolását, az elődeink csodás értékeket hagytak ránk a költészet, az irodalom, a népzene és a néptánc területén egyaránt. Azt gondolom, hogy nekünk, akik a kultúrában dolgozunk, az a feladatunk, hogy mindezt átadjuk a jövő nemzedékének, továbbadjuk a gyermekeinknek – hangsúlyozta Fenyvesi Szilvia.

Az alkalmi műsoron a Mécsvirág együttes előadásában az érdeklődők megtekinthetik az …én is egy sugár vagyok című verses-zenés irodalmi összeállítást, amelyet Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából állítottak össze. A rendezvényen közreműködik még a Kiscimbora énekegyüttes, ünnepi köszöntőt pedig Szerda Balázs történész, a községi tanács művelődéssel és civil szervezetekkel megbízott tagja mond.