2024. június 13., csütörtök

Második otthon

Iskolanapot ünnepeltek Kisoroszon

A kisoroszi Gligorije Popov Általános Iskola szerdán este ünnepelte fennállásának 209. évfordulóját. Az iskola napját minden évben névadójának, Gligorije Popov születésének a napján ünneplik. A tornateremben megtartott rendezvényen az iskola dolgozói és tanulói a nyugállományba vonult tanárokat, a szülőket, az önkormányzat és a helyi közösség képviselőit látták vendégül.

– Ma nemcsak az iskola napját ünnepeljük, hanem a család világnapját is. A gyermekek és a munkaközösség egy nagy családot alkot, éppen ezért ez az intézmény a második otthonunk. A sikereinket is együtt érjük el – mondta Aleksandra Felbab, az iskola igazgatója.

A rendezvényen részt vett Nikola Lukač polgármester is. 

– Nagykikinda városa sokat fektet az oktatásba, így a következő időszakban is támogatni fogjuk ezt az intézményt is. A környezetvédelmi minisztériumtól 10 millió dinár érkezett, Nagykikinda városa pedig további 2 millió dinárt különít el, hogy ki tudjuk cserélni a régi fűtőkazánt. Elkészült az intézmény teljes felújításának a projekterve is, a közeljövőben tehát kicseréljük a tetőt, a nyílászárókat, illetve négy új tantermet is kap az iskola – mondta a polgármester.
A Gligorije Popov Általános Iskolának százhatvan tanulója és negyvenhét foglalkoztatottja van, illetve huszonhárman járnak a felnőttképzőbe. A tanítás szerb és magyar nyelven folyik. A rendezvény keretében az iskola diákjai bemutatták a tudásukat.

Nyitókép: Az esemény keretében az iskola diákjai léptek fel (Fotó: Vidács Hajnalka)