2024. június 20., csütörtök
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Magyar érdekképviseletre van szükség!

Szombaton este a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület színpadán is bemutatták Kai Hensel Klamm háborúja című monodrámáját, a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Novem Színházi Szervezet közös produkcióját. A monodrámát László Sándor színművész adta elő Mezei Kinga rendezésében, és azokra a kérdésekre kereste a választ, hogy meddig terjed a tanár hatásköre, hol kezdődik és meddig tart a felelőssége? Mennyiben okolható egy tanári döntés, egy osztályzat az iskola falain kívül történt tragédiáért?
Mivel Nagykikindán is helyhatósági választásokat tartanak június 2-án, a VMSZ nagykikindai községi szervezete élt a lehetőséggel, hogy elszámoljon az előző négy év munkájával, beszéljenek a következő négy év terveiről, illetve bemutassák a képviselőjelölteket. Tóth Zoltán listavezető elmondta, hogy önálló listával indulnak.

– Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy a nagykikindai magyaroknak továbbra is olyan érdekképviselete legyen önkormányzati szinten, amelynek tagjai eddig is tették a dolgukat, elkötelezettek, illetve tettre készek, és a következő időszakban is méltón tudják képviselni a magyarok érdekeit. A szórványban élő magyarság számára hatványozottan fontos a magyar érdekképviselet – hangsúlyozta Tóth Zoltán.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kovács Elvira, a szerbiai képviselőház VMSZ-es alelnöke is, aki csatlakozva a listajelölt gondolataihoz, az önkormányzati választások fontosságát erősítette meg.

– Azoknak, akik ma eljöttek, fontos a kultúra, és az is, hogy az anyanyelvükön élvezhessék az előadásokat, illetve más tartalmakat is, és ahhoz, hogy erre lehetőség legyen itt, Vajdaságban, különösképpen a szórványban, mindannyiunk számára világos, hogy magyar érdekképviseletre van szükség. Június 2-án tehát az egyetlen jó választás a 2-es számú lista, a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr. Pásztor Bálint nevű lista bekarikázása  – nyomatékosította Kovács, majd az Európai Parlamenti választásokra is felhívta a megjelentek figyelmét, illetve arra kérte őket, hogy azon is vegyenek részt minél tömegesebben, és a Fidesz–KDNP listáját támogassák, amelyen befutó helyen szerepel az újvidéki Vicsek Annamária is.

A beszédek elhangzása után következett az előadás, amely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

 

 

Nyitókép: Bemutatkoztak a nagykikindai helyhatósági választások VMSZ-es jelöltjei (Fotó: Vidács Hajnalka felvétele)