2024. május 18., szombat

Folytatják a csapadékvíz-elvezető csatornák felújítását

Az elmúlt napokban Nagykikinda városa nyilvános felhívást tett közzé a Moravska, a Jovan Sterija Popović és az Ivan Jakšić utcákban tervezett másodlagos csapadékvíz-elvezető csatornák kiépítésére, közölte az e-kapija.

– Ezekben az utcákban a régi hálózati rendszer már annyira rossz állapotba került, hogy azok nagyobb mennyiségű csapadék lezúdulása esetén nem képesek annak a megfelelő elvezetésére, így a csapadék felgyülemlik az úton, ami veszélyezteti a közlekedést is – nyilatkozta korábban Nikola Lukač, Nagykikinda polgármestere.
Legutoljára a Dušan Vasiljev, a Jaša Tomić, a Laković fivérek és a Semlačka utcákban csaknem 1200 méteren végeztek hasonló munkálatokat, erre 150 millió dinárt különítettek el a tartományi költségvetésből.

Az újabb projekt 3448 méter hosszan utcai csatornák kialakítását irányozza elő. A felesleges csapadékvíz összegyűjtése és elvezetése érdekében a tervezett csatornákon ellenőrző aknák, lefolyók és áteresztők kialakítása is szükséges. A csapadékvíz elvezetésére hetvenkilenc ejtőcsatorna és 290,6 méternyi ejtőcső bekötését tervezik. A munkálatok becsült értéke 168.561.934 dinárt tesz ki, adó nélkül. Az ajánlattételi határidő május 13.

Nyitókép: Tavaly a tartományi kormány 150 millió dinárral támogatta a munkálatokat (Fotó: Vidács Hajnalka)