2024. április 22., hétfő

Biztonságosabb közlekedés

Hamarosan befejezik a basahídi körforgalmat

Végéhez közelednek a Basahíd Melence felőli bejáratánál kialakított körforgalom kiépítésének a munkálatai. A körforgalom – a nagykikindai önkormányzat reményei szerint – megteremti a biztonságos közlekedés feltételeit.

A munkálatok során megváltoztatták az útszerkezet egy részét, új járdaszegélyeket és gyalogszigeteket alakítottak ki, valamint új közlekedési jelzőlámpákat helyeztek el, így az eddig számtalan baleset színhelyéül szolgáló kereszteződés egy sokkal biztonságosabb körforgalommá alakult. A következő időszakban zöldfelületek felújítását, valamint padok elhelyezését tervezik.

Ez a beruházás egy újabb megerősítése a helyi önkormányzat és az illetékes tartományi titkárságok elkötelezettségének a közlekedési infrastruktúra fejlesztése és a polgárok életkörülményeinek javítása iránt. Nagykikinda városa továbbra is folytatja a közúti infrastruktúra korszerűsítését az önkormányzat területén, amely lehetővé teszi az emberek, az áruforgalom és a különböző szolgáltatások zökkenőmentes áramlását.