2024. április 20., szombat

Kiszámlázási problémák

Folyamatosak az egyeztetések a nagykikindai önkormányzat és az FCC Kikinda hulladékgyűjtő és -szállító cég képviselői között

A nagykikindai önkormányzat tájékoztatása szerint egy újabb egyeztetés zajlott le a városházán a község és az FCC Kikinda hulladékgyűjtő és -szállító cég képviselői között. Arra a kiszámlázási problémára keresték a megoldást, amellyel a nagykikindai cégek és vállalatok az elmúlt egy-két hónapban szembesültek, illetve panaszt nyújtottak be ellene az önkormányzathoz.

Az önkormányzat vezetői a cég képviselőit emlékeztették arra, hogy a december végén megtartott képviselő-testületi ülésen jóváhagyták a cég áremelési kérvényét, de azt nem engedélyezték, hogy ezzel együtt az elszámolási rendszerüket is megváltoztassák. Eddig ugyanis a begyűjtött és elszállított hulladék mennyisége után számláztak, az utóbbi időben viszont – a vállalkozók esetében – át akartak térni a négyzetméterenkénti elszámolási rendszerre, és ez hatalmas ellenállást váltott ki a helyben működő cégek körében.

A Nikola Lukač polgármester által vezetett delegáció az elszámolási modell sürgős megváltoztatását követelte. A városvezetés egyértelműen hangsúlyozta, hogy megvédi a nagykikindai vállalkozók, üzletemberek és polgárok érdekeit, és nem engedi azt, hogy a kiépített gazdasági légkör sérüljön.

A nagykikindai önkormányzat álláspontja az ügy kapcsán az, hogy vissza kell térni a régi elszámolási rendszerre. Reagálván a polgárok arra vonatkozó panaszaira, hogy nincs lehetőségük a személyes panasztételre, reklamációra a cégnél, arra kérték a megjelent képviselőket, hogy oldják meg a személyes hozzászólás lehetőségét, tehát teremtsék meg a feltételeket a személyes ügyfélfogadásra. A polgármester közölte az FCC Kikinda képviselőivel, hogy ha rövid időn belül nem oldják meg ezeket a problémákat, összehívják a városi tanácsot, illetve a képviselő-testületi ülést, és javasolni fogják az áremelési engedély visszavonását. Az ülés végére elvileg született egy olyan megállapodás, amely szerint az alapszerződés mellé csatolni fognak egy mellékletet (aneks osnovnog ugovora), amely meghatározza a gazdálkodó szervezetek díjszabásának igazságosabb modelljét.

A hivatalos találkozó előtt az önkormányzat képviselői számos egyeztetést folytattak az elégedetlen üzletemberekkel, vállalkozókkal, hogy minél objektívebb képet kapjanak az esetről.