2024. július 21., vasárnap

Nem építhet hulladéktározót Nagybecskerek területén a Linglong

A Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárság hatályon kívül helyezte a nagybecskereki önkormányzat azon határozatát, amely hozzájárult, hogy a kínai Linglong vállalat környezeti hatástanulmány elkészítése nélkül létesítsen hulladéktárolót a nem veszélyes hulladékok számára az önkormálnyzat területén.

A tartományi illetékes szervek döntéséről a Građanski Preokret nevű nagybecskereki székhelyű civil szervezet értesítette a nyilvánosságot, közleményükben azt is feltüntetik, hogy az említett szervezet és a Megújuló Energia- és Környezetvédelmi Intézet (RERI) együttesen nyújtott be az ügyben panaszt az illetékes titkársághoz.

„A Tartományi Titkárság megállapította, hogy az önkormányzat részéről a Linglong vállalatnak adott hozzájárulás több okból is szabálytalan volt, azaz nem tartották tiszteletben az általános közigazgatási eljárásról szóló törvény, valamint a környezeti hatásvizsgálatról szóló törvény rendelkezéseit” – idézi a közlemény szövegét az N1.

A hatályon kívül helyezett határozatot felülvizsgálat és újbóli döntéshozatal céljából visszaküldték Nagybecskerek önkormányzatnak.

Nyitókép: pixabay.com