2024. július 15., hétfő

Forgatag az eső után

Vásár Magyarkanizsán

Szombat este Magyarkanizsát is elérte a mennydörgés, villámlás, kiadós esővel kísérve. A vasárnapi vásárra azonban már csak a párás, fülledt meleg jelzett valamit az előző esti viharból. Az árusok és a látogatók ugyanakkora számban jelentek meg, mint egyébként is a helyi közösség által szervezett magyarkanizsai vásáron. A vásártér benépesült, és nem csak portékák közül lehetett válogatni, hanem számos kísérőprogram is tarkította az amúgy is tömeges eseményt.

Reggel 8.00 és 10.00 óra között ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérést tartottak a Vöröskereszt aktivistái, rögtön a bejáratnál, így aki azon aggódott, hogy az egészségére rossz hatással volt a front, meggyőződhetett arról, hogy milyen a vérnyomása és a cukorszintje.

9.00-től 11.00 óráig kis állatokat simogathattak a gyerekek Bús József jóvoltából, de játékos foglalkozásokat is rendeztek a gyerekeknek, akik sorakoztak az állatok környékén és rendre meg is simogatták őket.

9.00-től 12.00 óráig az Ősök hangja Polgári Szervezet Történelmi napi programot tartott. Volt kézműves foglalkozás, íjászkodás, de azt is bemutatták az érdeklődőknek, hogy hogyan néz ki belülről egy jurta, azt is egészen közelről meg lehetett nézni, szívesen invitálták a látogatókat a jurta belsejébe is. 

Az Együtt-Veled-Értük Egyesület védencei számára  jótékonysági palacsintasütést szerveztek, és aki a helyszínen készült édességből vásárolt, a hátrányos helyzetű fiatalokat támogatta.

A vásár ideje alatt zenés, szórakoztató programok várták az érdeklődőket, akik birkapörköltet, rostélyost, kolbászt, pjeszkavicát, főtt és sült csülköt, illetve lángost és kürtőskalácsot vásárolhattak, de se szeri, se száma nem volt a cukorkaárusoknak, ruhaneműt, kézműves termékeket is lehetett venni. A helybeli lovasok pedig a kocsikázás lehetőségét biztosították az érdeklődőknek a magyarkanizsai vásárban.

Nyitókép: Vásári forgatag Magyarkanizsán, kísérőprogramokkal színesítve (Bajić Jenei Klementina)