2024. július 20., szombat

Sikeres diáksportolókat fogadtak Magyarkanizsán

A kiváló eredmények az egész község hírnevét öregbítik

Szerda délelőtt Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere fogadta a diákolimpia általános iskolás résztvevőit, valamint a Magyarkanizsa Kézilabda Klub tagjait a városháza nagytermében. 
A polgármester örömének adott hangot, hogy már az iskolán belül megmutatkozik az a sportmunka és felkészültség, ami a sportmunkásokon, a sportklubokon és edzőkön keresztül beszivárog az iskolába.
– Ez azt jelenti, hogy nagyon sok gyerek valamilyen sportklubnak már a tagja és itt nem csak a kézilabdásokról beszélek, hanem azokról a diákokról is, akik az iskolán belüli diákolimpián vettek részt. Szabadidejükben, külön energiával még az iskolai kötelezettség mellett részt vesznek a sportklubok életében és ez nagyon fontos a közösség erősítése és fejlődése szempontjából. Nagyon örülök, hogy rászánják a gyerekek az időt és a számítógépezés mellett úgy döntenek, hogy az egészséges életmódra is szánnak időt és energiát. Bízom benne, hogy ez a lendület és a sportszeretet megmarad bennük. Remélem ragaszkodnak a továbbtanulásuk alatt is a sportélethez, hiszen azok az eredmények, amelyeket évről évre elérnek, végigkísérik az életüket, illetve öregbítik Magyarkanizsa hírnevét is – fogalmazott a polgármester.
Lišić Maja elmondta, hogy sokat készültek a diákolimpiára, viszont a verseny nem volt túl nehéz.
– Nagyon örülök, hogy a harmadik helyen végeztünk, hiszen az is egy jó hely. Azért szeretek sportolni, mert egészséges, valamint mindig jó a hangulat – mondta a tanuló.
Mészáros Máté magasugrásban ért el harmadik helyezést és elmondása szerint a célja az egyéni csúcs megdöntése volt, ám ez nem sikerült neki, de ettől függetlenül nagyon örül az eredménynek.
– Elsősorban kézilabdázok, de elkezdtem atlétikázni is második sportként, hogy fejlődjön az ugrótechnikám. Egészen jól ment, ezért belevágtunk a versenyzésbe is és a végére már heti két edzésre jártam. Amennyiben a kézilabda edzéseket nem zavarja az atlétikára való felkészülés, akkor természetesen folytatom a magasugrást is – mondta Mészáros Máté. 

Nyitókép: Puskás Károly felvétele