2024. június 17., hétfő

Előmajális Horgoson

Korai nyárban ünnepeltek

A horgosiak vasárnap délután egytől az estébe nyúlóan a falu központjában előmajálisoznak. A szabadtéri rendezvényt a Juvenior Polgárok Egyesülete szervezte, immáron harmadik alkalommal. Sós Nóra, a művelődési ház koordinátora, és az egyesület elnöke a helyszínen elmondta, hogy az eddigiek közül az idei sikerült legtömegesebbre. Valóban sokan kilátogattak Horgos központjába, ahol program a programot éri és az időjárás is a nyári arcát mutatja. Ebben az évebn a magyarkanizsai önkormányzat is támogatta a jól sikerült rendezvényt. A program kezdetén a főzni vágyók elfoglalták helyeiket, és a kilátogatókat a jó illatok mellett megannyi kirakodó is várta, illetve gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt volt kedvére való program.

Gergely Árpád felvétele

Gergely Árpád felvétele

– A horgosiak kérésére szerveztük meg az előmajális, immáron harmadszor, ugyanis hiányolták a szabadtéri, tavaszi programokat. Ennek eleget téve igyekeztünk nem csak főzőhelyeket, hanem gazdag szórakoztató elemeket is biztosítani. Elsősorban a helyben való kikapcsolódás és a közösségépítés volt az elsődleges célunk – mondta Sós Nóra, és ez szemmel láthatóan sikerült is. – Idén minden eddiginél több, harminc csapat nevezett be a főzőversenyre, és a Szecsei Szilveszter és Ősz Szabó Imre alkotta zsűrit kibővíti a két hazai séf és a makói Hagymatikum séfje. A marhapörköltek és rostélyos ételek illata azonban bizonyítja, hogy tulajdonképpen mindenki nyertes, csak a sok jó közül kell kiválasztani a legjobbakat. A délutáni programokat is úgy válogattuk, hogy mindenre megtalálhassa a kedvére valót. A gyermekbarát szemléletet előtérbe helyezve meghívtuk a Partyarcokat, illetve egész napos lovas kocsikázásra is van lehetőség. Az ügyes kezű asszonyok palacsintát készítettek, tűzoltó-bemutatót is felvettünk a programok közé. Hogy az idősebbeknek is legyen érdekesség, benevezhettek a sörivó-versenyre – mondta Sós Nóra.

Gergely Árpád felvétele

Gergely Árpád felvétele

A hangulat kifogásolhatatlan volt Horgoson, ahol a kézműves portékák között lehetett nézelődni, vásárolni, baráti társaságban főzőcskézni, sütögetni, közben a zene is festette a hangulatot, de az oldtimer járművek bemutatója is érdekes színfolt volt. A horgosi előmajális záró eseményeként tábortüzet raknak és így, élményekben gazdagon fejezik a vasárnap estét.

Gergely Árpád felvétele

Gergely Árpád felvétele

Nyitókép: Előmajálisoztak a horgosiak (Gergely Árpád felvétele)