2024. április 22., hétfő

A nyaralásokat már foglalják

Görögország a sláger Magyarkanizsán

Magyarkanizsa egyetlen utazási irodájában, a New Travel+-ban már december óta egymásnak adják a kilincset az emberek. Kell ehhez egy kedves és talpraesett irodavezető és jó ajánlatok is. Ebből Magyarkanizsán nincs hiány, ahol Farkas Grubin Danica minden utazni vágyó számára segít megtalálni a legjobb és legkedvezőbb kínálatot. Nem rest sokáig foglalkozni egy-egy betérővel, hiszen amellett, hogy az anyagiak fontosak, odafigyel arra is, hogy kinek mi az igénye. A legapróbb részletekre is kitér, és együtt találják meg a leendő turistával azt az úti célt, amely aztán felejthetetlen lesz az egyén vagy a család számára. Danica elmondta, hogy már december óta nagy az érdeklődés, az emberek már jó előre a nyaraláson gondolkodnak. Azért is, mert így a részletfizetési lehetőség is megoldható, meg azért is, mert mások is terveznek, így nem árt résen lenni egy-egy jó hely lefoglalásakor.

– Nálunk decemberben kezdődik a nyár tervezése, aztán január és február még mozgalmas, márciusban már javarészt lefoglalják a helyeket, akik a tél folyamán akarják. Április a kevésbé munkás hónap nálunk, majd májusban újraindul az érdeklődés – mesélte Danica. Azt gondolnánk, hogy ilyenkor zömében a telelések szerepelnek a repertoáron, de az utazási iroda vezetője erre rácáfolt.

– Nem kifejezetten népszerűek nálunk a telelések, ennek az is lehet az oka, hogy sokan magánszervezésben, autóba ülve keresnek egy szerbiai úti célt, amihez nem kérnek segítséget – tudtuk meg Danicától. A télből nyárba utazók azonban kis számban, de jelen vannak.

– Idén Bosznia, a szerbiai Kopaonik és az osztrák célpontok voltak népszerűek azok körében, akik hozzánk fordultak. Tudjuk, hogy sokan mennek Zlatiborba, amely mára már urbanizálódott, de ahhoz leginkább mindenki a saját járművét és szervezését veszi igénybe. A sípályák például ott a legnépszerűbbek – emelte ki az utazási iroda tulajdonosa.

Náluk megannyi nyári üdülés közül lehet válogatni, nem ők szervezik az utakat, hanem utazást szervező irodákkal dolgoznak együtt, az összes szerbiaival, így nincs olyan útvonal, nyaralás, amit Szerbiából szerveznek, és a New Travel+-nél ne lenne elérhető.

– Az egész világ a kínálatban van! Most leginkább Görögország, Törökország, Montenegró, Egyiptom a legtöbbet keresett, ezek közül is kiemelhetjük a gyönyörű Görögországot. A magyarkanizsaiak zöme az iránt érdeklődik. Míg a Covid ideje alatt a korlátozások miatt sokan Albániába utaztak, most az már nem annyira népszerű, most Görögország a sláger – árulta el Danica. Azt is megtudtuk tőle, hogy különösebb korlátozások vagy szabályok nincsenek érvényben, tehát bátran lehet válogatni az utazások közül, egyedül csak a zsebünk mélysége szabhat határt.

– Nagyon szép Görögország, az mindig jó választás, ott mindig meleg a tenger, gyönyörűek a partjai, és nem olyan drága, mint amilyen drága például Horvátország. Autóval is könnyen megközelíthető – mondta Danica, akinél most a kirándulások is népszerűek.

– A Plitvicei-tavak, Szarajevó, ugyanakkor a kolostorlátogatások is nagyon szép élményt nyújthatnak. Ezek egy- vagy néhány napos kirándulások, amelyek már akár magyarkanizsai indulással is elérhetőek, ha van legalább négy utazó személy. 2500–3000 dinárból már el tudunk menni ilyen kirándulásra, nem kell hosszan utazni, nem kell mélyen a zsebbe nyúlni, az élmény pedig garantált – mondta az irodavezető, és hozzátette, hogy már most érdemes nemcsak gondolkodni a nyaraláson, hanem foglalni is.

 

Nyitókép: Farkas Grubin Danicára nyugodtan rábízhatjuk a nyaralásunkat (Fotó: Bajić Jenei Klementina)