2024. július 20., szombat

Ajándékokat osztottak Magyarkanizsán

Minden kisgyermekes családnak jól jön a segítség

A városháza dísztermében hatvanhét kisgyermekes szülő vehette át az ingyenes autósüléseket, melyeket a magyarkanizsai önkormányzat, karöltve a közlekedésbiztonsági ügynökséggel biztosított számukra. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere hangsúlyozta, hogy többször is elnyerték a családbarát önkormányzat címet, melyhez hűek akarnak lenni, ezért egészen a csecsemőkortól a felsőfokú tanulmányok befejezéséig támogatják a gyermekeket. Ezúttal úgy, hogy a köztársasági közlekedésbiztonsági ügynökséggel együttműködve minden, a község területén élő kisgyermekes szülő ajándékba kapott egy-egy autós ülést.

– Magyarkanizsa önkormányzata rendszeresen kiosztja az ingyenes autósüléseket azoknak a családoknak, ahol az elmúlt egy évben született gyermek. Nagy öröm, hogy a közlekedésbiztonsági ügynökséggel együtt tudunk működni, mert úgy látom, hogy jelentős anyagi segítség ez a szülőknek, de még fontosabb, hogy ezeket használják is – mondta el Fejsztámer Róbert.

A családok a helyszínen át is vehették az ajándékokat, melyek megfelelő használatához útba igazítást is kaptak.

Bajtai Balázs, a magyarkanizsai önkormányzat közlekedésbiztonsági tanácsának koordinátora évek óta jelen van minden gyermekülés-átadási eseménynél, és elmondta, hogy picit csökkent a gyermekek száma, azért még így is szép számban érkeztek az ajándékért.

– Magyarkanizsa önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a közlekedésbiztonságra. Idén ötödik alkalommal szerveztük meg az autósülések átadását, összesen hatvanhét családnak. A hatvanhét ülés értéke háromszázezer dinár. Ezek a gyermekülések nullától harminchat kilóig használhatóak  -mondta Bajtai Balázs.

Az ajándékban részesülő szülők, akik javarészt kisgyermekeikkel érkeztek, egy tájékoztató előadást is meghallgathattak a közlekedésbiztonságról és az ülések használatáról, hiszen azok három részből állnak, és a gyermek növekedésekor állíthatóak. 

Nyitókép: Puskás Károly felvétele