2024. június 14., péntek
HELYHATÓSÁGI ÉS EP-VÁLASZTÁSOK 2024

Vannak közös dolgaink

Kishegyesen járt Hollik István

A CIKKHEZ GALÉRIA KAPCSOLÓDIK.

Kishegyesen járt Hollik István magyar országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója, akit dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke és szabadkai listavezetője, Juhász Bálint, a tartományi parlament elnöke, a VMSZ kishegyesi listavezetője és Fremond Árpád, az MNT elnöke kalauzolt. A Wood and More Kft.-ben a tartományi forrásokból megvalósított fejlesztéseket tekintették meg, majd a felújított színháztermet, és a művelődési-civil központot, utána lakossági fórumon is részt vettek. Dr. Pásztor Bálint elmondta, korábban többször is járt az épületben, most is látszik, hogy fél év alatt mennyi változást történt. A helyiek belakták, az összes civil szervezetnek van egy saját terme, a könyvtár is nagyon szépen fölszerelt. Egy gyönyörű közösségi tér lett kialakítva, Kishegyesnél nagyobb települések is megirigyelhetik ezt a központot a szökőkúttal. Az első világháború és az 56-os elesett hőseinek is van itt emléktáblája. Ez is azt bizonyítja, hogy ez egy olyan közösség, amely büszke múltjára, őrzik a hagyományainkat.

– Megérdemlik azt, hogy magyar polgármestere legyen ennek a községnek. Én nagyon bízom abban, hogy ez június 2-án sikerülhet. Arra lenne szükség, hogy a kishegyesi és a bácsfeketehegyi magyarság a VMSZ-t támogassa szavazatával – hangsúlyozta.

Hollik István elmondta, azért jöttek el, hogy elmondják a helyieknek, milyen fontos választások előtt állunk.

– Az európai parlamenti választáson a vajdasági magyarok is szavazhatnak, és arra kérjük őket, hogy válasszák a békét, válasszák a Fideszt, válasszák a VMSZ-t. Ha a Fidesz jól szerepel, akkor a VMSZ-nek is lesz képviselője az Európai Parlamentben, Vicsek Annamária személyében. Vannak közös ügyeink, Magyarország és Szerbia számára és az lenne az elsődleges érdek, hogy a szomszédban dúló háború véget érjen, valamint, hogy az Európai Unióban is változás legyen a migráció tekintetében is, ami érinti Szerbiát, Vajdaságot és Magyarországot egyaránt – fogalmazott.

Juhász Bálint rámutatott, hogy az új épület még jobban összehozta a közösséget. Legyen 12 év után újra VMSZ-es polgármestere a községnek – ehhez kérte a szavazópolgárok támogatását.

Nyitókép: Tóth Péter felvétele