2024. április 12., péntek

Anna-napok 2023

Tartalmas program várja a helybelieket és a hazalátogatókat

Az idei Anna-napok rendezvénysorozat július 26-án, szerdán a templombúcsúval kezdődik. Az Anna-napi szentmisére a Szent Anna-templomban 18 órakor kerül sor. Ezt követően 21 órától a Tanyaszínház bemutatja az Útkeresők című színdarabot a Hegyalja utcában.

Csütörtökön Anna-napi községi sakk- és preferánsztorna lesz a Dombos Wine Clubban 16 órától. A Keressük a búcsúfiát gyerekprogram 18 órakor kezdődik a Nők Kishegyesi Fórumának székházában. A nők identitástudatát formáló tényezők című előadás a Kishegyesi Értéktár Egyesület és dr. Szőke Anna szervezésében kerül bemutatásra 19 órától az iskola galériájában.

Pénteken zenés játszóház lesz 10 órától a Topolyai Alapfokú Zeneiskola szervezésében az iskola galériájába. A Kishegyes–Topolya „öregfiúk” hagyományos kézilabda-találkozó 19 órakor kezdődik a kézilabdapályán. 21 órától népzenei est a Dombos Wine Clubban. Szombaton 14 órától Anna-napi nyugdíjasbál, bővebb információ a pincéreknél a nyugdíjasotthonban. 18 óra 30 perctől tűzoltó-találkozó és kiállítás a nemzeti közösségek tűzoltóinak egykori mindennapjairól a színház előcsarnokában. 19 órától Petőfi Sándor mellszobrának ünnepélyes avatása, ami a Mozdulj! Petőfi! – a Petőfi 200 vajdasági programsorozatának részeként valósul meg. 19 óra 30 perctől Anna-napi sokadalom, amelyen fellépnek a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület csoportjai és vendégeik a színház előtti téren. 21 óra 30 perctől Deskavaary-koncert a szabadtéri színpadon. A Story House-ban 21 órától a Barna & Pozsonyi duó lép fel. Vasárnap 9 órakor kezdődik a III. Összetartozás hagyományőrző tűzoltóverseny és a Kárpát-medencei Magyar Tűzoltótestületek Találkozója a Vajdaságban, valamint a hagyományőrző tűzoltótestületek bemutatója és versenye a tűzoltóotthon melletti portán. 10 órától Anna-napi lovas felvonulás a Fő utcán. 10 óra 30 perctől ünnepi szentmise a Szent Anna-templomban. 17 órától templomkoncert, a Story House-ban pedig Claudia lép fel 17 órától, valamint 23 órától DJ Est. A Szabadkai Fúvószenekar hagyományos koncertje 18 óra 30 perckor kezdődik a szabadtéri színpadon, 20 órától pedig utcabál és retró est a színház előtti téren, a Vajdaságretro Rádió közreműködésével.