2024. április 18., csütörtök

Újrabetonozták a parkolót

Folytatni szeretnék a hasonló munkálatokat

Munkálatok zajlanak Csóka egyik legforgalmasabb központi részén, a Tito marsall utcában, ahol éppen az új betonborítással ellátott parkoló kialakítása megy végbe. A tervek szerint csütörtökön be is fejezik ezt. A munkálatokról Oláj Tibort, Csóka Község Képviselő-testületének elnökét kérdeztük.

– Ez a parkoló még az 1980-as években épült, úgyhogy eléggé megrongálódott azóta, főleg azon a részen, amelyen jelenleg dolgoznak. Közel 250 négyzetméterről van szó, itt tulajdonképpen újrabetonozás történik. A régi réteget eltávolították, a meglévő parkolót pedig betonhálóval megerősítve újrabetonozzák. Sokan megállnak itt, néha még buszok is hosszában, ez pedig hozzájárult a repedezettségéhez és a megsüllyedéséhez – számolt be Oláj Tibor a munkálatokról, valamint emlékeztetett arra, hogy tavaly a Tisza mente utcai Univerexport üzlet előtt végeztek hasonló újrabetonozást.

A parkoló felújítását önerőből, vagyis községi költségvetési eszközökből finanszírozzák, a kivitelezést pedig a csókai Kommunális Közvállalat végzi. A képviselő-testület elnöke elmondta, hogy hasonló munkálatokat a jövőben is szeretnének folytatni attól függően, mennyit tudnak rájuk fordítani a költségvetéstől. 

Nyitókép: Bő egy hét alatt elkészült az új parkoló (Balázs Andrea felvétele)