2024. május 21., kedd

Nőnapra és húsvétra készülve

Adán helyi és vidéki kézművesek mutatták be munkáikat

A hétvégén húsvéti és nőnapi kiállítással egybekötött vásárt tartottak Adán a nyugdíjas-egyesület székházában, ahol helyi és vidéki kiállítók állították ki és árusították szebbnél szebb kézműves munkáikat, köztük a húsvéti ünnepekhez és a nőnaphoz kapcsolódó alkotásokat és termékeket. Kracsun Aranka és Vince Mária szervezte meg a rendezvényt, amelyet szombaton és vasárnap tekinthettek meg a látogatók. Kracsun Aranka elmondta, hogy megtelt a nyugdíjas-egyesület székháza, ahol összesen harmincnégy kézműves állított ki, többségében adaiak, emellett voltak zentaiak, magyarkanizsaiak, péterréveiek, temeriniek is. Kiemelte, hogy a kiállításon sokféle gyönyörű termék látható, a kézimunkáktól az ikebanákon, a fajátékokon, a mézeskalácsokon, az üveggyöngy ékszereken és a festményeken át a süteményekig.

– Harmadik alkalommal szerveztük meg a kiállítást, amivel megpróbáljuk összefogni a fiatal adai kézműveseket, hogy megmutathassák mindenkinek, milyen szép dolgokat készítenek. Sok kiállítónk van, lassan kinőjük a termet, és nagyobb helyet kellene találni. A fiatal kézművesek nagyon örülnek a kiállításnak, mert van hol megmutatni a munkáikat. Ez kiállítás és vásár is egyben. Szeretnénk jövőre is megszervezni, ha elkapjuk a termet – mondta Kracsun Aranka, majd hozzátette, hogy szerveztek nyereményjátékot is azoknak, akik megosztották a közösségi médiában a rendezvény plakátját. A kiállítók huszon-egynéhány nyereményt ajánlottak fel, amit kisorsoltak közöttük.

A kézművesek mellett az adai Pöttyös óvoda is részt vett a rendezvényen, amelyen a szülők kézműves munkákat és süteményeket, az óvodás gyerekeik pedig húsvéti díszt állítottak ki és árusítottak. A szülők egyike, Rigó Zsanett elmondta, hogy a bevételt az óvoda számára szükséges eszközök beszerzésére fordítják. A tervek szerint az óvodások munkáinak kihelyezésére pannót vásárolnak, illetve rezsót, hogy a gyerekeikkel közösen tudjanak sütögetni az óvodai foglalkozásokon.

Nyitókép: Csincsik Zsolt felvétele