2024. július 21., vasárnap

Cowboytánccal búcsúztatták a tanévet

A szenttamási elsősök eseményekben gazdag tanévet zártak

Egy nappal a hivatalos 2023/2024-es tanév vége előtt tartották meg tanévzáró ünnepségüket a szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola alsós diákjai. A műsor elején a jelenlévőket Munjin Szokola Erika, az iskola igazgatója köszöntötte, majd az 1−4. osztályos diákok fellépéseit láthatta a közönség. A szavalatokkal, táncos jelenetekkel tarkított, magyar és szerb nyelven elhangzott ünnepségen egymást érték a kiváló produkciók, s végül a diákok tipikus cowboytánccal intettek búcsút a tanévnek.

Minden iskolaév sok élményt és kihívást nyújt számunkra, sok örömöt, de néha  szomorúságot is. Ez a tanév sem volt kivétel, ha visszatekintünk, hogy mennyi mindent megtanultunk, nemcsak a tankönyvekből, hanem az élet megírt fejezeteiből is. Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek nemcsak a tanulásban, hanem a nevelésben és céljaink elérésében is. Köszönet a szülőknek, akik mindig mellettünk voltak, és hittek bennünk. Köszönet a tanítóinknak, akik fáradhatatlanul tanítottak, neveltek, bátorítottak és biztattak bennünket, ugyanakkor köszönjük az igazgatónőnek a megértést és türelmet – hangzott el az alsósok tanévzáró ünnepségén.

Ifjú Judit, az elsősök tanítónője elmondta, hogy az osztály nemcsak tanulásban, hanem eseményekben is gazdag tanévet zárt:

− Számunkra a szeptember a biztonságos közlekedés érdekében minden alkalommal rendőrségi előadással kezdődik. Október első hete a gyermekhét, amely tele van különböző tevékenységekkel: aszfaltfestészet, táncolás, bolhapiac. A Gyermekolimpián október 6-án, részt vettünk az akadályversenyekben, a futásban és a kötélhúzásban is. A tűzoltók előadását is meghallgattuk, így tudomást szereztek a tanulók arról, hogyan kell viselkedni az esetleges veszélyhelyzetben, mit kell tenniük tűz, árvíz esetén, vagy földrengéskor. Az utcai futóversenyre minden évben október 19-én kerül sor. Novemberben egy csodálatos interaktív irodalomórán vettünk részt, a Népkönyvtárban Csík Mónika írónő volt a vendég. Az iskolanapot november 24-én ünnepeltük meg, alkalmi előadással. Decemberben a Luca-napi hagyományokkal ismerkedtünk meg a Vajdasági Népek és Nemzetek Hagyományápoló Klubjában, ezt követően pedig a petárdák veszélyéről hallgattunk meg egy előadást. Márciusban nőnapi koncertet tartottak iskolánk hangszeren játszó diákjai, és ugyanebben a hónapban szervezték meg T-bone harsona bemutatóját, Szögi István harsonaművészt láttuk vendégül. Osztályunk szavalói felléptek a Dédmamáink kalácsa rendezvényen, majd részt vettünk a Pažljivko közlekedési előadáson. Áprilisban a tudományok világával ismerkedtünk a Zmaj Tudományfesztiválon, majd a diákok a Népkönyvtárban megkapták az ingyenes tagsági kártyát, így rendszeres olvasók lehetnek. Májusban  részt vettünk a községi ifjúsági sportrendezvényen, ahonnan tanulóink továbbjutottak az apatini szemlére – sorolta a tanítónő.

Kiemelte, év közben a diákok több pályázaton is részt vettek, így a Mária Rádió Anyanyelvem ékessége versmondó versenyen három tanuló dicséretben részesült, a  VMPE szervezésében tartott Kaptár rajzpályázaton pedig minden tanuló bronz minősítést ért el.

Nyitókép: Az alsósok tanévzáró ünnepsége cowboytánccal zárult (Fotó: Paraczky László)