2024. április 17., szerda

Kilenc napirendi pont szerepelt a képviselő-testület ülésén

A szenttamási községi képviselő-testület tegnapi 39. rendes ülését a községháza dísztermének felújítása miatt a Zsebszínházban tartották. A napirenden öt új határozati javaslat, egy végzés és egy jelentés szerepelt; mindezeket a testület sorra elfogadta.

Az előző ülés rövidített jegyzőkönyvének elfogadását követően a képviselők döntést hoztak egy külső revizor alkalmazásáról Szenttamás község 2023. évi költségvetésének zárszámadásához, módosították a községi adminisztratív illetékeket, határozat született a település általános szabályozási tervének bővítéséről és módosításáról, elfogadták a település fejlődése szempontjából kiemelt jelentőségű objektumokra vonatkozó kritériumok meghatározásáról szóló jelentést, módosították a községi tulajdonban lévő üzlethelyiségek bérbeadásáról szóló határozatot, valamint elfogadták a határozatot az önkormányzat eredeti joghatósága alá tartozó munkák ellenőrzési felügyeletét koordináló bizottság megalakításáról.

A képviselők ezenkívül beszámolót hallottak a községi Egészségügyi Tanács elmúlt évi munkájáról és a páciensek védelméről, az ülés végén pedig a képviselői kérdések is elhangzottak.

Nyitókép: Szavaznak a képviselők a szenttamási Zsebszínházban (Fotó: Paraczky László)