2024. április 27., szombat

Györe a selejtezőből vár ellenfelet

Az amerikai dél második 1000-es tornája, a Miami Open az este a női egyes 1. fordulójával kezdődött, ma pedig rajtolnak a férfiak is. Novak Đoković zsinórban immár öt éve nem játszik ott, legutóbb 2019-ben a nyolcaddöntőben Roberto Bautista ellen veszített, hat trófeája közül pedig az utolsót 2016-ban nyerte el. Novak önkéntes távollétében, ami még nem taszítja le a trónról, a spanyol Carlos Alcaraz az első kiemelt, a tavalyi Medvegyev–Sinner döntő – ami januárban serlegmeccs volt az Australian Openen is – Miamiban az elődöntőben lehet műsoron.

Floridában négy szerbiai – három férfi és egy nő – és két magyar lép fel. Györe László és Marozsán Fábián is selejtezőből vár ellenfelet. Ha Györe továbbjut, a 2. körben az orosz Karen Hacsanovval találkozik, Marozsán esetleges második ellenfele pedig a dán Holger Rune. Miomir Kecmanović a kínai Jungcseng Sanggal, Dušan Lajović a francia veterán Gaël Monfilsszal, Fucsovics Márton pedig az ausztrál Max Purcellel kezd.

Az 1. forduló érdekesebb meccsei a Murray–Berrettini, az Ofner–Nisikori és a Fils–Arnaldi csata lehetnek, továbbá máris kikiáltható az idény legpechesebbje, hisz az ausztrál Aleksandar Vukić, aki Indian Wellsben a 2. fordulóra Đokovićot kapta, Miami második körében – ha sikerrel veszi az elsőt – megint az első kiemelttel, Alcarazszal kénytelen játszani.

Az eszményi nyolcaddöntő: Alcaraz (1. kiemelt)–Shelton (16.), Hurkacz (8.)–Dimitrov (11.), A. Zverev (4.)–Hacsanov (15.), Rune (6.)–De Minaur (9.), Ruud (7.)–Fritz (12.), Medvegyev (címvédő, 3.)–Humbert (14.), Rubljov (5.)–Cicipasz (10.), Sinner (2.)–Paul (13.).
A nőknél táblára jutott Aleksandra Krunić, és a két hete a 36-ot betöltött, a rangsorban 90. német Laura Siegemunddal kezd, aki ellen 2:0-ra vezet. A sorsolás után már ketten léptek vissza, előbb a svájci Viktorija Golubić, majd a brit Emma Raducanu.

MIAMI. – 1000-es WTA-torna, selejtező, a tábláért: Krunić–Pera 6:4, 6:3.
ZADAR. – Challenger, 1. forduló: Thiem–Krajinović 6:2, 7:6.