2024. április 27., szombat

Döntőket ismételtek Indian Wellsben

Az Indian Wells-i torna publikuma az éjjel újra Alcaraz–Medvegyev és Świątek–Szakari döntőket nézhetett: Alcarazék a tavalyi serlegmeccs visszavágóját vívták, a két teniszezőnő pedig 2022-ben döntötte el egymás között a győztes kérdését.

Az elődöntők idei négy meccsén csak a női világelső Świątek aratott könnyű győzelmet. Szakari és Gauff csatájában az amerikai jócskán elmaradt a legjobbjától, és két játékban is veszíthetett volna, ha a görög a második játszmában nem adja le az 5:2-es előnyt. Ha az éjjel Świątek nyert, több mint 2500 pontra növelte előnyét a ranglistán, Szakari pedig az esetleges sikerrel feljöhetett a 6. pozícióra.

A férfi elődöntő esőszünetekkel kezdődött, Sinner 2:1-re vezetett Alcaraz ellen, ami után több órára is állt a játék. A folytatásban az olasz két gyors breakkel vitte az első játszmát, azt követően azonban a spanyol akarata érvényesült, és Sinner elszenvedte 2024-ben az első vereséget. A másik mérkőzésen a tavaly döntős Danyiil Medvegyevnek kellemetlen percei adódtak az amerikai Tommy Paul ellen. Paul kiváló teljesítménnyel nyerte meg az első játszmát, a másodikban pedig ledolgozta a 0:4-es hátrányt, de a rövidítésben alulmaradt, amit követően a döntő játszmában Medvegyev már nem kegyelmezett.

A női selejtezővel indult az este Miamiban az 1000-es torna. Szerepel egy-egy szerbiai és magyar is. Aleksandra Krunić fehérorosz névrokonával, Aljakszandra Szasznoviccsal, Bondár Anna pedig a szlovák Anna Karolína Schmiedlovával kezdett.

INDIAN WELLS. – 1000-es ATP-torna, elődöntő: Alcaraz–Sinner 1:6, 6:3, 6:2, Medvegyev–Paul 1:6, 7:6, 6:2. 1000-es WTA-torna, elődöntő: Świątek–Kosztjuk 6:2, 6:1, Szakari–Gauff 6:4, 6:7, 6:2.
SZÉKESFEHÉRVÁR. – Challenger, negyeddöntő: Drouget–Piros 4:6, 6:1, 6:4.
SANTO DOMINGO. – Női ITF-torna, negyeddöntő: Portillo–Jokić 6:3, 6:2.

 

Nyitókép: Jannik Sinner idei első vereségét szenvedte el (Fotó: Beta/AP)