2024. április 27., szombat

Đoković nem játszik Miamiban!

Az Indian Wells-i gyenge játék és a váratlan gyors kiesés annyira megviselte a világelső Novak Đokovićot, hogy lemondta a jövő héten kezdődő 1000-es tornát Miamiban, ezáltal befejezte a számára az idén nagyon sikertelen kemény pályás idényszakaszt, és már készül a salakra, aminek végső célja a címvédés a Roland Garroson. Feltételezés, hogy Novak legközelebbi fellépése az április 7-én kezdődő Monte-Carlo lesz. Miami kihagyása után sincs még közvetlen veszélyben a ranglista első helye, a visszalépés pedig azt is jelenti, hogy táblára kerül a csütörtökön még első tartalékként jegyzett Fucsovics Márton.

Indian Wellsben péntekre virradó éjjel a rangadónak jósolt, de meglehetősen egyoldalú Alcaraz–Zverev mérkőzés egyetlen izgalmát egy méhraj okozta, amely ellen a spanyol játékos törölközővel védekezett, és nem volt túl látványos a negyeddöntő többi meccse sem. A címvédő Alcaraz az elődöntőben harmadik egymás utáni párharcában is negatív mérleggel indul, Jannik Sinnerrel pedig a tavalyi Indian Wells óta a negyedik elődöntőt vívja. A legutóbbi kettőt az olasz nyerte. A győztesé lesz a ranglista második helye és – ha Tommy Paul nem okoz nagy csodát – a Danyiil Medvegyev elleni döntő joga. Az elődöntő párjai: Alcaraz–Sinner (az egymás közötti mérleg 3:4) és Medvegyev–Paul (2:0).

A női negyeddöntőben a lengyel Iga Świątek 1:4-gyel kezdett a dán Caroline Wozniacki ellen, aki azonban megsérült, és feladásra kényszerült. Bajlódott a kínai Jue Juannal Coco Gauff, mégis az elődöntőnek két kimondott esélyese van, és aligha számít majd Gauff negatív mérlege a görög Maria Szakarival. A női elődöntő párjai: Świątek–Kosztjuk (1:0) és Gauff–Szakari (3:4).

INDIAN WELLS. – 1000-es ATP-torna, negyeddöntő: Alcaraz–Zverev 6:3, 6:1, Medvegyev–Rune 7:5, 6:4, Sinner–Lehečka 6:3, 6:3, Paul–Ruud 6:2, 1:6, 6:3. 1000-es WTA-torna, negyeddöntő: Świątek–Wozniacki 6:4, 1:0 – feladás, Gauff–Juan 6:4, 6:3, Szakari–Navarro 5:7, 6:2, 6:4, Kosztjuk–Potapova 6:0, 7:5.

 

Nyitókép: Novak Đoković nagyon elégedetlen lehet az év eleji, kemény pályás teljesítményével (Fotó: Beta/AP)