2024. április 27., szombat

Másodszor nem sikerült

Marozsán Fábián nem tudta másodszor is meglepni Carlos Alcarazt. A spanyol játékos ugyan tisztes ellenállással találta magát szemben az Indian Wells-i nyolcaddöntőben, mégis magabiztosan visszavágott a magyar teniszezőnek a tavaly Rómában elszenvedett vereségért. Marozsán mindkét játszma derekán elveszítette az adogatást, a spanyol kezdőütésén pedig mindössze 11 pontot szerzett.

Így is volt két breaklabdája, azokat azonban Alcaraz menteni tudta. A spanyol, akinek a Marozsán elleni volt az 50. győzelme az 1000-es rangú tornákon, a negyeddöntőben is olyan riválissal találkozik, akivel negatív a mérlege. Alexander Zverevvel 3:5-re áll, legutóbb, az idei Australian Open negyeddöntőjében is a német győzött.

Sztefanosz Cicipasz formájából kiindulva nem meglepetés, hogy a görög kikapott a cseh Jiří Lehečkától, Jannik Sinner pedig már 17 meccsen nem talált legyőzőre.

A negyeddöntő ismert párjai: Alcaraz–Zverev, Sinner–Lehečka.

A nőknél a világelső lengyel Iga Świątek könnyedén jutott be a negyeddöntőbe, következő ellenfele pedig a dánná lett honfitársnője, a veteránok és anyák rangadóján a szintén lengyel anyanyelvű Angelique Kerbert verő Caroline Wozniacki lesz.

A negyeddöntő ismert párjai: Świątek–Wozniacki, Kosztjuk–Potapova.

A kisebb tornákon nem jártak sikerrel sem a szerbiai, sem pedig a magyar teniszezők, hisz Hamad Međedović, Valkusz Máté és Udvardy Panna is kiesett.

INDIAN WELLS. – 1000-es ATP-torna, nyolcaddöntő: Alcaraz–Marozsán 6:3, 6:3, Lehečka–Cicipasz 6:2, 6:4, Zverev–De Minaur 5:7, 6:2, 6:3, Sinner–Shelton 7:6, 6:1. 1000-es WTA-torna, nyolcaddöntő: Świątek–Putinceva 6:1, 6:2, Potapova–Paolini 7:5, 0:6, 6:3, Kosztjuk–Pavljucsenkova 6:4, 6:1, Wozniacki–Kerber 6:4, 6:2.
PHOENIX. – Challenger, 1. forduló: Paire–Međedović 5:7, 6:4, 6:3.
SZÉKESFEHÉRVÁR. – Challenger, 1. forduló: Martineau–Valkusz 4:6, 6:1, 6:1.
RICANY. – Női ITF-torna, 1. forduló: Ferro–Udvardy 6:4, 6:1.

 

Nyitókép: Marozsán ezúttal nem tudta komolyabban megszorongatni Alcarazt (Fotó: Beta/AP)