2024. május 20., hétfő

Marozsáné az év meglepetése

Pályafutása első főtábláján Marozsán Fábiántól az is szép volt, hogy a római salakon a sikeresen megvívott selejtező után nyert a francia Moutet és a cseh Lehečka ellen. De ő ott nem állt meg, bátran kihívta Carlos Alcarazt, és élete legjobbját nyújtva le is győzte a ranglistán 2. spanyolt. Az igazi bravúr a második játszma rövidítése volt, amelyben Alcaraz 4:1-re vezetett, de Marozsán ezután zsinórban hat pontot nyert ellenfele kedvenc talaján, így megszületett az év meglepetése.

A lista: 1. Marozsán–Alcaraz 6:3, 7:6, Róma, 3. forduló, 2. Pecotić–Sock 4:6, 6:2, 6:2, Delray Beach, 1. forduló, 3. Lajović–Đoković 6:4, 7:6, Banja Luka, negyeddöntő, 4. Arnaldi–Ruud 6:3, 6:4, Madrid, 2. forduló, 5. Diallo–Evans 7:6, 7:5, Toronto, 1. forduló.

OROSZ A KEDVENC PÁROS
Az ATP idei díjazottjai közül elsőnek a közönségkedvenc párost hirdették ki. E kategóriában az orosz Andrej Rubljov és Karen Hacsanov alkotta duóé lett a pálma, akik a madridi 1000-es tornán nyertek, és Pekingben elődöntősök voltak. A szurkolók körében elsősorban az erővel teli játékkal, a befektetett energiával és a lankadatlan jókedvvel arattak, és emlékezetes marad, hogy a madridi öt meccs közül négyet a döntő játszma drámai rövidítésével nyertek meg.

MONASZTIR. – Női ITF-torna, 1. forduló: Radivojević–McDonald 7:5, 6:4.