2024. május 20., hétfő

Đoković a BBC jelöltje

A BBC brit tévé hagyományos módon, immár 70. alkalommal megválasztja a sportvilág 2023-as legkiemelkedőbb egyéniségét. A tv honlapján regisztrálás után lehet szavazni a hat jelölt egyikére, akik között ott találjuk a világranglistát vezető szerbiai teniszező, Novak Đoković nevét is.

Noha a szavazást a britek rendezik, a hat jelölt között egy sem brit, tavaly pedig az elismerés Lionel Messi labdarúgót illette meg. Az idei jelöltek Đoković mellett: Simone Biles, torna, Egyesült Államok, az idei vb-n négy aranyérmet nyert, Aitana Bonmati, labdarúgás, Spanyolország, vb-t, a Barcelonával spanyol bajnokságot és BL-t nyert, Erling Haaland, labdarúgás, Norvégia, nagy szerepet vállalt a Manchester City diadalaiban az angol bajnokságban, az FA-kupában és a BL-ben, Siya Kolisi, rögbi, Dél-Afrika, a vb-címet megvédett válogatott kapitánya és Max Verstappen, Formula–1, Hollandia, harmadik vb-győzelme alkalmával számos csúcsot döntött, pl. 19-et nyert meg a 22 futamból.

GYÖRE HONGKONGBAN KEZD
Györe László első versenye 2024-ben a január 1-jén rajtoló hongkongi 250-es torna, a jelenlegi állás szerint pedig két héttel később az Australian Openen kiemelt lesz. Hongkongban Andrej Rubljov az első kiemelt, a benevezési listán látjuk még Miomir Kecmanović és Marozsán Fábián nevét is. Brisbane-ben állítólag Rafael Nadal visszatér, de a hivatalos benevezési listán még nem látható. Ott a dán Runéé az egyes rajtszám, és játszik Fucsovics Márton.