2024. május 20., hétfő

Szerbia–Olaszország délben a döntőért

Szerbia válogatottja az utóbbi három idényben másodszor jutott be a Davis-kupa elődöntőjébe. Novak Đoković és társai csütörtökön este Málagában 2:0-ra nyertek Nagy-Britannia ellen, és ma délben a döntőbe jutásért Olaszország válogatottjával találkoznak.

A múltban egy-egy titulust nyert csapatok (Olaszország 1976, Szerbia 2010) közül az olaszok voltak valamivel sikeresebbek, hisz még hat döntőt játszottak, Szerbia pedig csak egyet. A mai meccs egyik érdekessége, hogy ismét farkasszemet néz az évzáró mestertorna két vasárnapi döntőse, Đoković és Jannik Sinner. Ez lesz a szerb 1300 profi meccse 1087:212-es eddigi mérleggel.

A negyeddöntőben a hollandok 1:0-ra vezettek, de Sinnernek köszönhetően az olaszok jutottak tovább. Az esti mérkőzésen kisebb meglepetésre Viktor Troicki nem második legjobb játékosát, Györe Lászlót küldte pályára a brit Jack Draper ellen, hanem Miomir Kecmanovićot, akit Draper a tavasszal már legyőzött. Szoros meccsen Kecmanović két játszmában nyert, így megkönnyítette Đoković dolgát. A világelső jó játékkal és egy-egy breakkel verte meg szívós ellenfelét, amit követően a párost már nem is játszották. Pénteken az elődöntő első meccsén Ausztrália és Finnország játszott.

Nagyszerűen kezdte a hetet a fiatal Mia Ristić, aki Valenciában az első kiemelt egyiptomi Mayar Sherifet is legyőzte, és a negyeddöntőben a lengyel Katarina Kawával mérkőzik, hogy visszajusson a WTA-lista 300. helyének tájára.

MÁLAGA. – Davis-kupa, negyeddöntő: Szerbia–Nagy-Britannia 2:0 (Kecmanović–Draper 7:6, 7:6, Đoković–Norrie 6:4, 6:4), Olaszország–Hollandia 2:1 (Sinner–Griekspoor 7:6, 6:1, Arnaldi–Van de Zandschulp 7:6, 3:6, 6:7, Sinner/Sonego–Griekspoor/Koolhof 6:3, 6:4).

VALENCIA. – Női ITF-torna, 2. forduló: Ristić–Sherif 5:7, 7:6, 6:4.

LOUSADA. – Női ITF-torna, 2. forduló: Jorge–Stollár 6:4, 6:7, 7:6.

 

Nyitókép: Kecmanović megkönnyítette Đoković dolgát (Fotó: Beta/AP)