2024. április 30., kedd

Még két emlékezetes Novak-meccs

Az követően, hogy az ATP-tornákon három idei meccsét sorolták be az öt legjobb közé, Novak Đoković már újabb két mérkőzésével szerepel azon az egyelőre nem teljes listán, amely a legszínvonalasabb Grand Slam-találkozókat tartalmazza.

Az ATP ugyanis tegnap közzétette a GS-tornák 3–5. legemlékezetesebb viadalait, Novak pedig a 3. és a 4. helyet foglalta el. A múlt idény harmadik legjobb mérkőzésének azt a melbourne-i ötjátszmás gigászi csatát választották meg, amikor a nyolcaddöntőben Novak 1:6, 7:5, 6:4, 6:7, 12:10-re győzött a svájci Stanislas Wawrinka ellen. Negyedik a US Open döntője, amelyben Rafael Nadal 6:2, 3:6, 6:4, 6:1-re győzte le Đokovićot, az 5. helyre pedig a Roland Garros 3. fordulójában játszott Tommy HaasJohn Isner csata került, amelyben a német veterán 7:5, 7:6, 4:6, 6:7, 10:8 arányban bizonyult jobbnak. A két legjobb meccset ma hirdetik ki, s nem lenne meglepetés, ha még két Novak-mérkőzés a listára kerülne, hisz a Murray elleni döntő az Australian Openen, a Roland Garros elődöntője Nadal ellen, valamint a wimbledoni elődöntő Juan Martín del Potróval szemben mindenképpen az év legemlékezetesebb mérkőzései közé tartoztak.

A második lengyel, a 18 éves Karol Drzewiecki már nem sok gondot okozott Györe Lászlónak, így a 18 éves zentai játékos bejutott a larnacai futures torna negyeddöntőjébe. Györe ezzel két pontot szerzett, az újabb négyért – amivel biztosan bejutna az 500 legjobb közé – ma azzal a 24 éves és a ranglistán 735. osztrák Pascal Brunnerrel mérkőzik, aki a múlt héten Nicosiában Peđa Krstint verte, vagyis Györének volt alkalma megismerni leendő riválisa játékát.

A monterreyi női ITF-tornán a szerbiai Barbara Bonić a vártnál valamivel nehezebben győzte le a mexikói Carolina Betancourt-t, a második fordulóban pedig a torna egyik fő esélyesével, a ranglistán 271., 17 éves holland Indy de Vroome-mal találkozik.