2024. április 29., hétfő

Szerbia a négy között!

A tartalékos összeállításban, fiatal erőkkel szereplő szerb válogatott szép sikert ért el a Fed-kupa tallinni zónatornáján, hisz csoportgyőztesként elődöntős lett, és ma a Világcsoport minősítőjéért a nagy esélyes, az élvonalba tartozó Jelena Osztapenkót és Anasztaszija Szevasztovát felvonultató Lettországgal játszik.

Tegnap Olga Danilović valósággal leiskolázta a tapasztalt grúz Sofia Sapatavát, majd az újvidéki Dejana Radanović a második szettben 3:5-ről és meccslabdáról, a harmadikban pedig 2:4-ről fordított Ekaterina Gorgodze ellen.

A Szlovénia feletti győzelemmel Magyarország még versenyben van a továbbjutásért, amihez az este feltétlenül nyerni kellett Horvátország ellen.

A legjobb 16 válogatott ma és holnap vívja a Fed-kupa 1. fordulójának meccseit. A Világcsoport I.-ben a Fehéroroszország–Németország, Csehország–Svájc, Franciaország–Belgium és USA–Hollandia, a Világcsoport II.-ben pedig a Szlovákia–Oroszország, Ausztrália–Ukrajna, Románia–Kanada és Olaszország–Spanyolország meccsek lesznek műsoron.

Viktor Troicki a meccs statisztikája szerint vereséget érdemelt volna, mégis legyőzte az üzbég Gyenyisz Isztomint, és bejutott a szófiai torna negyeddöntőjébe. A szerb csak egyszer nyerte el ellenfele adogatását, a sajátját pedig négyszer adta le, és egy simán elveszített játszma mellett két rövidítésben diadalmaskodott. Troicki az este az első kiemelt svájci Stan Wawrinkával játszott, akivel 0:8 a mérlege.

A budapesti challengeren Fucsovics Márton csak nehezen múlta felül a lengyel Hubert Hurkaczot, tegnap este pedig a negyeddöntőben a ranglistán 557. német Kevin Krawietzcel mérkőzött. Ugyanott Nikola Milojevićnak nem volt különösebb gondja a magyar Borsos Gáborral, a negyeddöntőben azonban a svéd Elias Ymer sokkal komolyabb ellenfélnek ígérkezett.