2024. április 30., kedd

Györe játszmát nyert a megnyitón

Györe László nem vallott szégyent, de nem okozott meglepetést sem a ranglistán 12. helyezett Sam Querrey ellen a félüres niši Čair csarnokban a Davis-kupa 1. fordulója Szerbia–USA mérkőzésének rajtján. A második egyéniben Dušan Lajović és John Isner játszottak, ma pedig a páros lesz műsoron.

Querrey adogatása ellen még Zimonjić szövetségi kapitánynak sem volt megfelelő tanácsa (Fotó: Beta/AP)

Querrey adogatása ellen még Zimonjić szövetségi kapitánynak sem volt megfelelő tanácsa (Fotó: Beta/AP)

Györének már az első játékban breaklabdája volt, amelyet Querrey védhetetlen adogatással mentett. Györe nagyon jól játszott, és a rövidítésben nyerte pályafutása első játszmáját a Davis-kupában. A második játszmában az amerikai jelentősen feljavult, szinte szóhoz sem engedte jutni a zentai játékost, és könnyen egyenlített. Azután újra egyenrangúvá vált a küzdelem, 5:5-nél azonban – ez volt talán a kulcsfontosságú mozzanat – Querrey ismét elnyerte Györe adogatását. A következő játékrészben Györe már ismeretlen területen járt, mert pályafutása során először játszott negyedik szettet. Kidomborodott az amerikai tapasztalata, akinek egy break elegendőnek bizonyult a végső sikerhez.

Liège-ben megszakadt Fucsovics Márton győzelmi sorozata a Davis-kupában. A magyar játékos valamivel esélyesebbnek számított, végül négy játszmában kapott ki a belga Ruben Bemelmanstól, amivel a vendégek minimális esélyüket is elveszítették a meglepetésre. A negyedik játszmában 2:2-nél történt a sorsdöntő break, amit követően a belga már nem engedte ki a kezéből a mérkőzés fonalát. Az este a második egyéniben David Goffin és Balázs Attila találkoztak.

Babos Tímea ma Tajpejben a pályafutása negyedik döntőjéért játszik. A magyar teniszező a negyeddöntőben könnyűszerrel múlta felül a lengyel Magda Linettét, következő ellenfele pedig a kínai Jufej Vang, akivel 0:2 a mérlege. Győzelem esetén Babos a vasárnapi döntőben a német Sabine Lisicki és az ukrán Katarina Kozlova meccsének továbbjutójával találkozik.

A dallasi challenger negyeddöntőjében Miomir Kecmanović, kisebb meglepetésre, a tajvani Jason Jungtól kapott ki. Kecmanović az előző két körben magasabb rangsorolású amerikaiakat győzött le hosszú csatákban, és ezek kimerítő jellege, valamint a tajvani elleni meccs elején kihagyott három kötött breaklabda megtették a magukét, és a szerbiai, aki a következő héten a San Franciscó-i challengeren indul, mindössze 49 perc alatt veszített.