2024. május 8., szerda

A Zalaegerszeg a kupagyőztes

Közel járt a bravúrhoz a magyar kupa döntőjében a másodvonal középmezőnyében tartózkodó Budafok, amelynek már a finálébeli szereplése is hatalmas meglepetés volt. A budapesti Puskás Arénában rendezett trófeameccsen a kiscsapat a teljes 90 percben állta a sarat a Zalaegerszeg ellen, majd a félórás ráadásban is sokáig üresen tartotta hálóját, de az utolsó percekben az erősebb gárda megtörte a jeget: egy védelmi hiba után Németh Dániel szerezte meg a vezetést csapatának (117.), majd Szalay Szabolcs látványos szabadrúgásgóllal zárta le a meccset (120+1.).

A Zalaegerszeg ünnepli a trófeát (Fotó: MTI)

A Zalaegerszeg ünnepli a trófeát (Fotó: MTI)

A Premier League-ben ismét a Manchester City áll az élen, miután Haalandék pótlómeccsen sima 3:0-ra verték a West Hamet. A norvég csatár is betalált, amivel megdöntötte a PL egy szezonbeli gólszerzési rekordját 35-tel, úgy, hogy még 5 találkozón növelheti ezek számát…

Angol bajnokság, pótlás a 28. fordulóból: Liverpool–Fulham 1:0, Manchester City–West Ham 3:0. Az élcsoport (34 forduló után): Manchester City (–1) 79, Arsenal 78, Newcastle (–1) 65 pont. Francia bajnokság, 33. forduló: Brest–Nantes 2:0. Az élcsoport: PSG 75, Marseille 70, Lens 69 pont. Magyar kupa, döntő: Zalaegerszeg–Budafok 0:0, h. u. 2:0. Német kupa, elődöntő: Stuttgart–Frankfurt 2:3. Olasz bajnokság, 33. forduló: Atalanta–Spezia 3:2, Juventus–Lecce 2:1, Salernitana–Fiorentina 3:3, Sampdoria–Torino 0:2, Milan–Cremonese 1:1, Lazio–Sassuolo 2:0, Monza–Roma 1:1, Verona–Inter 0:6. Az élcsoport: Napoli (–1) 79, Lazio 64, Juventus 63 pont. Spanyol bajnokság, 33. forduló: Valencia–Villarreal 1:1, Atlético Madrid–Cádiz 5:1, Getafe–Celta Vigo 1:0. Az élcsoport: Barcelona 82, Atlético Madrid 69, Real Madrid 68 pont.

Messi elhagyja a PSG-t (?)

Sajtóértesülések szerint a szezon végén Lionel Messi elhagyja a Paris Saint-Germain csapatát. Az átigazolási ügyekre specializálódott, általában jól értesült Fabrizio Romano osztotta meg a Twitteren, hogy a hétszeres aranylabdás, decemberben világbajnoki címet nyert argentin szupersztár édesapja, Jorge Messi már egy hónappal ezelőtt közölte a döntést a párizsi klub vezetőivel. A szakításhoz vezető úton az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy a PSG kedden két hétre fizetés nélkül eltiltotta az edzésektől Messit, aki engedély nélkül utazott el Szaúd-Arábiába.

Nyitókép: A Zalaegerszeg ünnepli a trófeát (Fotó: MTI)