2024. május 9., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Elfogyott az Ördögök előnye

Két eltérő félidő után igazságos döntetlen született csütörtök este Londonban, ahol a Tottenham és a Manchester United csapott össze. A Vörös Ördögök már a 7. percben vezettek, Sancho balról befelé cselezve hajszálpontosan lőtt a jobb alsóba, nem sokkal a pihenő előtt pedig a vezetés megduplázását ünnepelhették, amikor Bruno Fernandes felívelt labdájával Rashford rohant el, keveset teketóriázott, védői mellett a kapura tört és elbombázott Forster mellett (44.). A térfélcsere után a Spurs növelte a nyomást, ami hamar eredményt hozott: Kane nagy kavarodásból még nem tudott betalálni, de a kipattanó Porro elé került, aki tizenöt méterről a kapu jobb oldalába vágta a játékszert (56.). A játékrész derekán Fernandes eldönthette volna a meccset, de ajtó-ablak helyzetből a felső lécet forgácsolta szét, ez pedig a túloldalon hamarosan megbosszulta magát, egy félkontra végén Kane passzolt jobbról laposan a hosszúnál érkező Szon elé, aki közvetlen közelről nem hibázott (79.).

David de Gea manchesteri kapus zaboláz meg egy Tottenham-beadást (Fotó: Beta/AP)

David de Gea manchesteri kapus zaboláz meg egy Tottenham-beadást (Fotó: Beta/AP)

Spanyolországban a nemrég még kiesőzónában tartózkodó Valencia a Valladolid félidei hátrányát megfordítva zsinórban másodszor nyert, így néhány ponttal eltávolodott a veszélyes övezettől. Stabilan őrzi helyét az európai helyeken a Villarreal, amely az Espanyol ellen volt hasonló helyzetben, végül 4:2-re diadalmaskodott, míg a Sevilla értékes három pontot hozott el Bilbaóból. A hajrázó andalúzok utóbbi öt bajnokijukon veretlenek négy győzelemmel, és akár az első hat mezőnyébe is odaérhetnek a liga végjátékában.

Angol bajnokság, 33. forduló: Everton–Newcastle 1:4, Southampton–Bournemouth 0:1, Tottenham–Manchester United 2:2. Az élcsoport: Arsenal 75, Manchester City (–2) 73, Newcastle (–1) 62, Manchester United (–2) 60, Tottenham és Aston Villa 54, Liverpool (–1) 53 pont. Olasz kupa, elődöntő, visszavágó: Fiorentina–Cremonese 0:0 (tj. a Fiorentina 2:0-val). Spanyol bajnokság, 31. forduló: Valencia–Valladolid 2:1, Villarreal–Espanyol 4:2, Athletic Bilbao–Sevilla 0:1. Az élcsoport: Barcelona 76, Real Madrid 65, Atlético Madrid 63, Real Sociedad 55, Villarreal 50, Betis 49, Athletic Bilbao 46 pont.

Nyitókép: David de Gea manchesteri kapus zaboláz meg egy Tottenham-beadást (Fotó: Beta/AP)