2024. május 11., szombat

Szalai Ádám befejezte labdarúgó pályafutását

Szalai Ádám a magyar labdarúgó-válogatott telki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy felhagy a profi futballal. A 35 éves sportoló, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya 86 alkalommal lépett pályára a nemzeti együttesben, amelyben 26 gólt szerzett. Tavaly szeptemberben mondta le a szereplést a válogatottban, legutóbb a svájci Basel csapatában játszott.

A magyar labdarúgó-válogatott kedden Litvánia ellen lép pályára az Európa-bajnoki selejtezőn, az ezt megelőző hétfői sajtótájékoztató pedig nem várt hírt hozott: Szalai Ádám bejelentette, hogy visszavonul a profi játéktól.

Az volt a célom, hogy a legmagasabb szinten kezdjem és fejezzem is be a karrierem. Büszke vagyok a tizenkét év Bundesliga-szereplésre, hogy négy különböző csapatban szerepelhettem, és arra is, hogy jelenleg a legeredményesebb magyar vagyok a német bajnokságban. Hogy Bajnokok Ligájában szerepelhettem, hogy tevékeny részese voltam – mondta Szalai Ádám Telkiben.

A 193 centis csatár hozzátette: „A cél múlt nyár volt, végül idén lett belőle. Aki ismer, tudja, hogy mindig is a legmagasabb szinten szerettem készülni. Mindig az lebegett a szemem előtt, hogy úgy fejezzem be, hogy a legmagasabb szinten búcsúzom."

A jövőjével kapcsolatban elmondta, a kint megszerzett tudást és tapasztalatot itthon szeretné kamatoztatni, újságírói kérdésre válaszolva elmondta, pályafutása legszebb élményei között szerepel „mindaz a fanatizmus, a telt házak, ami a Bundesligát jellemezte. Elképesztő élmények voltak ezek, mindegy, milyen sérülések voltak, hogy nem játszottam időnként, hogy kiraktak a keretből. Nem tudok ebből a tizenkét évből kiemelni egy-egy momentumot lenn vagy fenn. Az egészre nagyon büszke vagyok."

Nyitókép: MTI