2024. május 2., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA-NEGYEDDÖNTŐ

Az idegek harca

Nagy érdeklődés előzte meg a Manchester City–Real Madrid BL-negyeddöntő visszavágóját. A vendégek, tanulván a tavalyi katasztrofális vereségből, idén sokkal jobban megszervezték védekezésüket, a két gyors brazil támadójuk, Vinícius Jr. és Rodrygo pedig már az első negyedórában összehozták a vezető találatot. Az angol csapat természetesen már az első félidőben az egyenlítő gól megszerzésére törekedett, de Haaland, illetve De Bruyne egy-egy ígéretes lehetőségét leszámítva a szünetig csak veszélytelen távoli lövésekkel, illetve beadásokkal próbálkoztak.

A második félidőben a City fokozta a nyomást, aminek meg is lett az eredménye, mert a hajrához érkezve az addig jól játszó Rüdiger nagyot hibázott, Bruynét hozva kihagyhatatlan helyzetbe. A hármas sípszóig a hazaiak előtt adódott még néhány jó lehetőség a találkozó eldöntésére, de az eredmény már nem változott. A kétszer tizenöt perces hosszabbításban sem rezdültek meg a hálók, így a büntetőpárbaj döntött a továbbjutóról. Ennek során Modrić hibája miatt előbb a vendéglátó került előnybe, de a következő körben Silva is rontott, nemes egyszerűséggel Lunyin kezébe passzolta a labdát. Ezt követően az ukrán kapus kivédte Kovačić lövését is, ami döntőnek bizonyult, mivel többen már nem rontottak, így királyi gárda jutott be az elődöntőbe.

A másik találkozón a Bayern München az Arsenalt fogadta. Az első félidő jobbára taktikai csatát hozott, nagy helyzeteket nem láthatott a közönség. A szünet után nagyobb erőket mozgósított a bajor csapat, Goretzka közel járt a gólhoz, de fejesével csak a felső lécet találta el. A következő veszélyes hazai fejes már gólt eredményezett, bő egy óra elteltével Kimmich bólintott az angolok kapujába. A hátramaradt időben Tuchel kiválasztottjai rutinosan őrizték meg előnyüket, így ők készülhetnek a Real elleni elődöntőre.

BL, negyeddöntő, visszavágók: Manchester City-Real Madrid 1:1 (összesítésben 4:4, büntetőkkel 3:4), Bayern München–Arsenal 1:0 (3:2).

 

Nyitókép: A két nagy stratéga közül ezúttal Carlo Ancelotti vitte el a pálmát (Fotó: Beta/AP)