2024. április 29., hétfő
BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ

Az év eddigi legjobb meccse Madridban

Két pazar meccset, összesen pedig tíz gólt hozott a BL negyeddöntőinek első két párharca, amelyben bebizonyosodott, hogy már a legjobb nyolc között találkozott a kiírás minden bizonnyal két legjobb csapata, a 2022-es bajnok Real Madrid és az aktuális címvédő Manchester City. A Bernabéu telt háza hat pazar találatot láthatott, a Real bebizonyította, hogy kiváló taktikusuk és villámgyors játékosai vannak, a City igazi erejét pedig még nem tudjuk, mert De Bruyne a gyengélkedése miatt nem lépett pályára (rosszul volt, hányt a meccs előtt), így például Haaland teljesen észrevétlen volt.

Maga a meccs rémálomszerűen kezdődött a Real Madrid számára, Silva ugyanis már a 2. percben 25 méteres szabadrúgásból bevette Lunin kapuját. Nyilván nem ilyen kezdést tervezett a jubiláló Carlo Ancelotti, aki kétszázadik alkalommal ülhetett le a kispadra az elit kupasorozatban. A tanítványok azonban nem zuhantak össze a bekapott góltól, olyannyira, hogy az első negyedóra végére megfordították a mérkőzést. Előbb Camavingának a Diason megpattanó lövése kötött ki az angolok kapujában, majd Vinícius Jr. remek indítását Rodrygo váltotta gólra. Bár továbbra is dolgoztak ki helyzeteket a csapatok, az eredmény sokáig nem változott. A második félidő közepén azonban Foden és Gvardiol bombatalálataival a City öt perc alatt ismét előnybe került. A fordulatoknak itt még azonban nem volt végük, mert a hajrában Valverde szintén remekbe szabott kapáslövéssel kiegyenlített. A döntetlennel Pep Guardiola fiai kerültek előnyösebb helyzetbe, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan ismét hazai pályán harcolhatják ki a továbbjutást.

Az Arsenal–Bayern München találkozó is hatalmas tempóban kezdődött. Saka találatával az Ágyúsok kerültek előnybe, ugyanakkor a bajorok Gnabrynak köszönhetően gyorsan válaszoltak, sőt Kane büntetőjével még a szünet előtt megfordították a mérkőzést. A második játékrészben a hazaiak nagy rohamokat indítottak az egyenlítés reményében, és a hajrához közeledve Trossardnak sikerült egalizálnia az állást. Izgalmak maradtak a végjátékra is, Coman lövésénél csak a kapufa mentette meg az angolokat a bekapott góltól, a londoniak viszont egy elmaradt büntetőt kértek számon a sípmesteren. Az eredmény azonban már nem változott, így ebben a párharcban is a visszavágón dől el a továbbjutás kérdése.
Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések: Real Madrid–Manchester City 3:3, Arsenal–Bayern München 2:2.