2024. május 31., péntek

Minimális topolyai győzelem a sereghajtó ellen

Topolya: TSC–Radnik 1:0 (0:0)

TSC Aréna, 2500 néző, vezette: Ivković (Lajkovac). Góllövő: Đakovac a 70. percben (11-esből).
TSC: V. Ilić, Antonić, Cvetković, Jovanović (Stanić), Milosavljević (Ćirković), Milovanović (Rakonjac), Pantović (Sós), Petrović, Stojić, Vulić (Radin), Đakovac.
Radnik: Ranđelović, Abubakar, Duronjić (Jovanović), Gašić, Hajdarević (Martinkević), Jović, Milićević, Oreščanin, Šovšić (Kadijević), Tomašević (Anđelković), Zajmović (Bogdanović).

Enyhe, majd fokozódó TSC-mezőnyfölénnyel kezdődött a találkozó. Jovanovićnak már az 5. percben volt egy ígéretes helyzete, gyenge lövését azonban a kapus könnyedén hárította, két perccel később pedig Đakovac fejese hagyta el a léc mellett a játékteret. Jóformán egy kapura játszottak később is, folyamatosan a TSC birtokolta a labdát. A 20. percben a Vulić előtt adódott kiváló lehetőség, majd negyedóra múlva a vendégek első kapura lövése is megtörtént, de Oreščanin pontatlan volt. A félidő hajrájában előbb Stojić fejesét Ranđelović kis szerencsével a gólvonalról mentette, aztán egy ellentámadásból a vendégek majdnem gólt lőttek.

A második játékrészben mindkét csapat kapusát ápolni kellett ütközések miatt, a Radnik kicsit többet próbálkozott, a hazai dominancia azonban megmaradt. A 70. minutumban egy jogosan megítélt büntetőt Đakovac értékesített. A gól után nyíltabb lett a küzdelem, de a topolyai fölény és előny a lefújásig megmaradt. Érdekességként megemlíthető, a hogy szerb foci történetében először két hölgy teljesített szolgálatot a VAR-szobában.

A 21. forduló: Radnički 1923–Vojvodina 2:1, Radnički (N)–Javor 1:0, Partizan–IMT 5:2, TSC–Radnik 1:0, Čukarički–Železničar 2:1, Novi Pazar–Crvena zvezda 0:3, Spartacus–Mladost 0:1. A Voždovac–Napredak találkozót ma játsszák.

A következő forduló (február 24-én): Vojvodina–Spartacus, Mladost–Voždovac, Napredak–Novi Pazar, Crvena zvezda–Čukarički, Železničar–TSC, Radnik–Partizan, IMT–Radnički (N), Javor–Radnički 1923.

NŐI LABDARÚGÁS

DÖNTETLEN A ROMÁN ÉLLOVAS ELLEN

Magyarkanizsa: TSC–Politehnica 2:2 (2:1)
Magyarkanizsai pálya, 20 néző, vezette: Jurić (Zenta). Góllövők: Bečić a 10. és Šaranović a 22., illetve Pera a 40. és Ivanova a 65. percben.
TSC: Kirjak, Zlatanović, Radunović, Šaranović, Grujić, Szilusi, Božić, Đurđevac, Bečić, Rodić, Kecman. Játszott még: Ivanics, Kovács, Bosnić, Vesić, Jović.
Politehnica: Rosu, Meluta, Bratu, Bistrian, Jivan, Kurja, Boboc, Mirea, Sepetan, Ivanova, Pera. Játszott még: Moldovan, Sondore, Apostol, Serban, Corsei, Scaramelo, Cioabla.

A magyarkanizsaiak jól kezdték második felkészülési mérkőzésüket, a 10. percben Bečić kotorta be a labdát a temesváriak kapujába, majd tíz perc múlva a kék-fehérek másik montenegrói légiósa, Šaranović 25 méterről lőtt nagy gólt. A román élvonal őszi bajnokának az első félidő hajrájában sikerült szépítenie, miután a szemfüles Pera gólra váltott egy bal oldali beadást.

A folytatásban a jobb erőállapotban lévő vendégek kerültek fölénybe, és a bánságiaknak a 65. percben össze is jött az egyenlítés, egy gyors kontratámadás végén a bolgár Ivanova lőtt közelről Kirjak kapujába. A TSC-s lányokra a tavaszi idény kezdetéig még egy barátságos mérkőzés vár, február 24-én Szekszárdon lépnek majd pályára.