2024. május 9., csütörtök
NŐI LABDARÚGÁS

Magyarkanizsán is megkezdődött a munka

Január utolsó hétvégéjén a szerb Szuperligában versenyző TSC Magyarkanizsa csapata is megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre. A Tisza-parti klubnál igencsak nagy volt a jövés-menés a téli szünet alatt, hiszen nemcsak a játékoskeretben, de a szakmai stábban is nagy változások történtek.

A klub alapítója és az első csapat eddigi edzője, Vajda Fangyó ugyanis segítőjével, Szabó Árpáddal még az őszi szezon hajrájában átigazolt Szegedre, a női NB I.-ben szereplő Szent Mihály csapatához. A távozó szakemberek helyét a belgrádi illetőségű Milomir Kovačević vette át a klubnál, aki eddig a zimonyi Slogánál dolgozott mint segédedző.

A magyarkanizsaiaknál az elmúlt hetek során jelentős változások történtek a játékosállományban is, a csapatot ugyanis elhagyta a védelem oszlopának számító Lena Marjanović, aki Szegeden folytatja pályafutását, és távozott még Dejana Magovčević és Vanja Krivokapić is. Az ő pótlásukra eddig négy új labdarúgót igazoltak a TSC-nél: Ana Grujić és Svetlana Bečić a montenegrói bajnok Breznicától, Milica Bosnić a Spartacus, Vanja Jović pedig a Prave Dame csapatától érkezett Magyarkanizsára.

A szerb élvonal 4. helyén áttelelő kék-fehér együttes a felkészülés öt hete alatt magyarországi és romániai csapatok ellen fog barátságos mérkőzéseket játszani, a tavaszi idény pedig hivatalosan március első hétvégéjén kezdődik, amikor a nemzeti kupa tizenhatoddöntőjének mérkőzései lesznek műsoron.

A női Szuperliga küzdelmei egy héttel később folytatódnak majd, az első tavaszi fordulóban a TSC-s lányok a kragujevaci Radnički vendégei lesznek.