2024. május 8., szerda
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Madrid ezúttal az Atléticóé

Vasárnap este játszották le a hétvégi focikínálat legnagyobb rangadóját, Madridban az Atlético fogadta a Realt az új szezon első Madrileñóján. Az idényt sokkal ingadozóbb formában kezdő házigazda kiválóan indított, hiszen a 4. percben már vezetett egy tökéletes összjáték végén, Lino bal oldali beadását Morata bólintotta a hosszú alsóba, bő negyedórányi játékot követően pedig már 2:0 állt a kijelzőn, amikor Saul hasonló helyről érkező bekanyarítását a magasra emelkedő Griezmann fejelte a jobb alsóba (18.). A sokkal több labdát birtokló és támadást vezető Blancók a 35. percben szépítettek, ekkor egy kipattanó került Kroos elé, aki a tizenhatos vonaláról nagy erejű, hajszálpontos bombával lőtte ki a bal alsót. Ez azonban, mint később kiderült, a Real egyetlen találata maradt, míg az Atléti közvetlenül a térfélcsere után nagyobb előnyre tett szert, az előző két góljukhoz kísértetiesen hasonló módon: ezúttal Saul ívelt balról középre, és Morata fejelt a kapu jobb oldalába (46.). A hátralévő időben a vendégek nagy erőkkel rohamoztak, de a Matracosok hagyományosan stabil védelme állta a sarat, így a Királyi Gárda első szezonbeli vereségét jegyezte.

Az Atlético védelme a helyzet magaslatán volt (Fotó: Beta/AP)

Az Atlético védelme a helyzet magaslatán volt (Fotó: Beta/AP)

Említést érdemel még a Newcastle teljesítménye, a Szarkák brutális 8:0-val gázoltak át az újonc Sheffielden annak otthonában, és rekordot állítottak fel, hiszen az első csapat lettek, amely egyetlen találkozón nyolc különböző emberrel iratkozott fel a gólszerzők közé.

Angol bajnokság, 6. forduló: Sheffield–Newcastle 0:8. Az élcsoport: Manchester City 18, Liverpool 16, Brighton 15, Tottenham és Arsenal 14 pont stb. Francia bajnokság, 6. forduló: Montpellier–Rennes 0:0, PSG–Marseille 4:0. Az élcsoport: Brest 13, Nice 12, PSG és Monaco 11 pont stb. Német bajnokság, 5. forduló: Frankfurt–Freiburg 0:0. Az élcsoport: Bayern és Leverkusen 13, Stuttgart, Leipzig és Hoffenheim 12 pont stb. Olasz bajnokság, 5. forduló: Bologna–Napoli 0:0, Torino–Roma 1:1. Az élcsoport: Inter 15, Milan 12, Lecce 11, Juventus és Fiorentina 10 pont stb. Spanyol bajnokság, 6. forduló: Betis–Cádiz 1:1, Las Palmas–Granada 1:0, Atlético Madrid–Real Madrid 3:1. Az élcsoport: Barcelona és Girona 16, Real Madrid 15, Athletic Bilbao 13 pont stb.

Nyitókép: Az Atlético védelme a helyzet magaslatán volt (Fotó: Beta/AP)