2024. április 30., kedd
SZERB KUPA

Vajdasági pofonok a „nagyoknak”

Nem akármilyen meglepetésekkel zárultak a szerb kupa negyeddöntői, hiszen a várakozásoktól eltérően nem lesz ott az elődöntőben egyik belgrádi nagy csapat, a Partizan és a Crvena zvezda sem. Előbbit a szabadkai Spartacus ejtette ki viszonylag könnyed 2:0-s sikerrel, utóbbi pedig hazai környezetben, a Marakana Stadionban szenvedett 3:1-es vereséget az újvidéki Vojvodinával szemben. Elmondható tehát, hogy a vajdasági klubok kitettek magukért, egyedül a pecsincei Donji Srem bukta el a negyeddöntőt, Jagodinán maradt alul 4:1 arányban. A belgrádi együttesek jó hírét az OFK Beograd mentette meg, amely Užicén verte 2:0-ra a Slobodát.

Az újvidékiek magabiztos győzelmet arattak Belgrádban, az egykori zvezdás Andrija Kaluđerović 11. percbeli góljával szereztek vezetést, uralták a játékot az első félidőben, előnyüket azonban csak a második játékrészben tudták növelni. Az 58. percben egyik legjobbjuk, Enver Alivodić megpattanó lövésével lett 2:0, majd a 71. percben Petar Škuletić tette behozhatatlanná, háromgólossá a Vojvodina előnyét. A 73. percben szépíteni tudott még ugyan az exvojvodinás Predrag Mrđа góljával a Zvezda, de ez már csak szépségtapasznak volt elég. Ez az eredmény nem jósol túl sok jót a fővárosiaknak az éppen a Voša elleni, hétvégi bajnoki előtt.

Szabadka: Spartacus–Partizan 2:0 (2:0)

Városi stadion, 2500 néző, vezette: Grujić (Niš). Góllövők: Šarac a 11. és Nosković a 15. percben.

Spartacus: Jovanić, Cicmil, Kovačević (Vojvodić), Šarac, Torbica, Džugurdić (Farkas), Trivunović, Nosković (Milić), Antonić, Puškarić, Radović.

Partizan: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Volkov (Petrović), Djemba-Djemba (Ilić), Marković, Luka (Grbić), Ninković, Jojić, Malbašić.

Ha nem láttuk volna a mérkőzést, akkor az eredményt még meglepőnek is nevezhetnénk, a látottak alapján azonban kijelenthető, hogy a Spartacus teljesen megérdemelten győzte le a szinte helyzetekig is alig jutó Partizant, és jutott be a legjobb négy közé a szerbiai kupában.

Az első lehetőség a szabadkaiak előtt adódott a 6. percben, a belgrádiak a 7. percben küldték az első lövést Jovanić kapujára. A 11. percben vezetéshez jutottak a hazaiak, miután egy jobb oldali szöglet után a lepattanó labda Šarac elé került, kinek lövése a lábak erdején keresztül eljutott a kapuig, és a bal kapufától a hálóba vágódott. A belgrádiak még fel sem ocsúdtak a sokkból, amikor Džugurdić kihasználta Volkov hibáját, Noskovićhoz passzolt, aki kétgólosra növelte csapata előnyét. A Partizan a 39. percben szépíthetett volna, de Ninković kihagyta a kínálkozó lehetőséget. A második félidőben is több szabadkai próbálkozást jegyezhettünk fel, elvétve a Partizan játékosai is próbáltak támadást vezetni, de az eredmény nem változott, a bajnoki címvédő kiesett a kupából.