2024. május 9., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A New York-i argentin gálája

Bár a Real Madrid lélekben már régen elengedhette a spanyol bajnoki címről szóló reményeket, vélhetően nem akarja csúfosan zárni az aktuális idényt. Gironában azonban hatalmas pofont kapott a Királyi Gárda a hétközi forduló keretében, a katalán város harcias klubja ugyanis 4:2-vel ütötte ki a Blancókat, akikkel ilyen rangú rivális ellen nagyon ritkán történik meg, hogy háromgólos lemaradást mutat számukra a kijelző. Márpedig kedd este ez volt a helyzet, a felelős pedig egy személyben a 24 éves, New York City-től kölcsönben játszó argentin Valentin „Taty” Castellanos volt, aki pályafutása nagy napját élte át: először Gutierrez bal oldali beadását bólintotta be (12.), majd Martinez kiugratásával robogott el, és ellőtt Lunin lábai között (24.). Nem sokkal később úgy tűnt, a madridiak visszakapaszkodhatnak, Asensio jobbról érkező beadását a hosszúnál helyezkedő Vinicius fejelte be közvetlen közelről (34.), de a térfélcsere után azonnal jött az újabb sokk, Couto éles, lapos jobb oldali beadásából Castellanos teljesítette a mesterhármast (46.). Hamarosan aztán tovább növelte a közönség eufóriáját, hiszen Riquelme megpattanó lövésekor tökéletesen helyezkedett, és második fejesgóljával negyedszer is beköszönt (62.). A hajrában a Real még szépített, Vinicius labdáját Asensio küldte a hálóba (85.), de többre már nem futotta a vendégek erejéből.

Castellanos sokáig emlékezni fog erre a napra (Fotó: Beta/AP)

Castellanos sokáig emlékezni fog erre a napra (Fotó: Beta/AP)

A Premier League-ben is hétközi fordulót rendeznek, kedd este az Aston Villa a Fulham legyőzésével maradt közel a tűzhöz az európai szereplés szempontjából, a Wolves stabilizálta a helyét az élmezőnyben, míg a kiesés elől menekülő Leeds és Leicester osztoztak a pontokon.

Angol bajnokság, 33. forduló: Wolverhampton–Crystal Palace 2:0, Aston Villa–Fulham 1:0, Leeds–Leicester 1:1. Az élcsoport: Arsenal (-1) 75, Manchester City (-3) 70, Newcastle (-2) és Manchester United (-3) 59, Aston Villa 54, Tottenham (-1) 53 pont stb. Spanyol bajnokság, 31. forduló: Cádiz–Osasuna 0:1, Girona–Real Madrid 4:2, Betis–Real Sociedad 0:0. Az élcsoport: Barcelona (-1) 76, Real Madrid 65, Atlético Madrid (-1) 60, Real Sociedad 55, Betis 49, Villarreal (-1) 47 pont stb.

Nyitókép: Castellanos sokáig emlékezni fog erre a napra (Fotó: Beta/AP)