2024. május 9., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Kupameccsek varázsa

Angliában egyszerre voltak műsoron pótló ligamérkőzések és az FA-kupa nyolcaddöntős csatái is szerdán. Az Arsenal könnyed 4:0-val (Saka, Martinelli, Ødegaard, Martinelli) lépett át az Evertonon, és immár azonos számú meccsel áll, mint az üldöző Manchester City. A kupában a másodosztályú Sheffield borította a papírformát a Tottenham kiütésével, és még nagyobbat szólt, hogy a negyedosztályú Grimsby kiütötte a Premier League-ben sereghajtó Southamptont.

Parázs hangulatból Marseille-ben sem volt hiány, ahol a francia kupa negyeddöntőjében elvileg kötelező feladat várt a kikötővárosiakra a másodvonal középmezőnyében álló Annecy ellen. A házigazda Veretout révén vezetést szerzett (29.), de a kiscsapat hatalmas meglepetésre Dion (53.) és Mouanga (59.) góljával gyorsan fordított. Alexis Sánchez 85. percben, egyenlítésért lőtt büntetőjét Callens kapus kifogta, de a dráma nem ért véget, a percekkel korábban becserélt Mughe a bírói ráadás utolsó percében egalizált (90+6.). Ez azonban nem mentette meg a Marseille-t, a büntetőpárbajban Callens és nagyobb nevű társa, López is kifogott egy-egy büntetőt, végül a nyolcadik körben Balerdi végzetes hibája az Annecy javára döntötte el a párbajt.

Az Annecy játékosai ünnepelnek a két tizenegyest kifogó Callensszel (Fotó: Franceinfo/AFP)

Az Annecy játékosai ünnepelnek a két tizenegyest kifogó Callensszel (Fotó: Franceinfo/AFP)

Angol bajnokság, pótlás a 7. fordulóból: Arsenal–Everton 4:0, Liverpool–Wolverhampton 2:0. Az élcsoport (25 forduló után): Arsenal 60, Manchester City 55, Manchester United (–1) 49 pont stb. FA-kupa, nyolcaddöntő: Southampton–Grimsby 1:2, Burnley–Fleetwood 1:0, Manchester United–West Ham 3:1, Sheffield United–Tottenham 1:0. Francia kupa, negyeddöntő: Nantes–Lens 2:1, Toulouse–Rodez 6:1, Marseille–Annecy 2:2, tizenegyesekkel 6:7. Magyar kupa, negyeddöntő: Mezőkövesd–Zalaegerszeg 1:4, Budafok–Kisvárda 2:0, Paks–Vasas 2:3. Spanyol Király-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés: Osasuna–Athletic Bilbao 1:0.

Nyitókép: Az Annecy játékosai ünnepelnek a két tizenegyest kifogó Callensszel (Fotó: Franceinfo/AFP)