2024. május 9., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Értékes előnyök

Nem rendeztek gólparádékat a csapatok BL-nyolcaddöntőinek első négy odavágóján. A forduló derbijét Párizsban rendezték, ahol a PSG hatalmas nyomása ellenére a Bayern minimális előnnyel ünnepelt a Davies tökéletes bekanyarítására érkező Coman góljával (53.).

A dortmundi Adeyemi a bő 60 méteres rohanása után Arrizabalagát is kicselezte, és győztes találatot szerzett a Borussiának (Fotó: Beta/AP)

A dortmundi Adeyemi a bő 60 méteres rohanása után Arrizabalagát is kicselezte, és győztes találatot szerzett a Borussiának (Fotó: Beta/AP)

Angliában lejátszották az elmaradt derbit a közvetlen bajnoki riválisok között. A Manchester City De Bruyne lövésével vezetést szerzett (24.) az Emirates Stadionban, amit Saka egyenlített ki (42.) a büntetőpontról Éderson szabálytalanságát követően. A második félidőben azonban már az Ágyúsok is tehetetlenek voltak, előbb a Gündoğantól jó labdát kapó Grealish juttatta ismét előnyhöz a Városiakat (72.), majd a De Bruyne passzával kiugró Haaland pecsételte meg a londoniak sorsát (82).

BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések: Milan–Tottenham 1:0, PSG–Bayern 0:1, Borussia (D)–Chelsea 1:0, Club Brugge–Benfica 0:2. Angol bajnokság, pótlás a 12. fordulóból: Arsenal–Manchester City 1:3. Az élcsoport (23 forduló után): Manchester City és Arsenal (–1) 51, Manchester United 46 pont stb. Spanyol bajnokság, 21. forduló: Real Madrid–Elche 4:0. Az élcsoport: Barcelona 56, Real Madrid 48, Real Sociedad 42 pont stb.

Nyitókép: A dortmundi Adeyemi a bő 60 méteres rohanása után Arrizabalagát is kicselezte, és győztes találatot szerzett a Borussiának (Fotó: Beta/AP)